vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început maratonul de vaccinare din Bănie. Craioveni, imunizați de col. Gheorghiță

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirus, a ajuns la Craiova și s-a apucat de treabă. Acesta a vaccinat craiovenii la stadionul Ion Oblemenco, acolo unde pe parcursul acestei săptămâni se desfășoară „maratonul vaccinării”.

Aproximativ 300 de persoane au fost imunizate, luni, până la ora 15.00, la acest centru de vaccinare. Trei persoane care s-au prezentat la stadion au fost vaccinate de colonelul Valeriu Gheorghiță.

„Cred că toate aceste demersuri pe care le facem la nivel național au ca scop final accesul oamenilor într-o modalitate cât se poate de ușoară. Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să se prezinte la vaccinare și în felul acesta să poată să fie vaccinate sub supraveghere medicală în cele mai bune condiții, tocmai pentru că este momentul să revenim la normalitate. Iar această revenire la normalitate o vedem ca o certitudine și acest lucru se datorează tuturor reprezentanților, a autorităților, atât de la nivel central, cât și la nivel local pentru că prin implicarea noastră, putem să asigurăm celor din comunitatea noastră accesul la o viață mai sigură și putem să ne recâștigăm această libertate. Toți am obosit după această perioadă de pandemie și ne dorim același lucru, iar succesul acestei campanii de vaccinare ține de fiecare dintre noi, pentru că o persoană care va fi vaccinată este o persoană care va fi protejată și care îi va proteja și pe cei din jur. Ne-au lipsit atât de multe lucruri și trebuie să înțelegem că nu au ce căuta orgoliile și trebuie să facem toți acest efort, astfel încât pandemia să rămână în istorie și să limităm cât se poate de mult consecințele negative ale ei”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirus, Valeriu Gheorghiță, așteaptă clipa în care copiii vor putea merge la școală fără frica unei posibile infectări. Totodată, colonelul a vorbit și despre faptul că România ia în calcul vaccinarea copiilor.

„Aștept și eu, la fel ca dumneavoastră, să ne ducem copiii la școală în siguranță, să ne preocupăm de activitățile noastre de zi cu zi și să nu mai avem teama că ne vom infecta sau îi vom infecta pe cei din jurul nostru. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o ţintă, trebuie să asigurăm vaccinarea cât mai multor persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o şansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate, pentru că revenirea la normalitate, din opinia noastră, este mai degrabă o certitudine decât o simplă speranţă şi vedem că, din punct de vedere al evoluţiei epidemiei, lucrurile stau cât se poate de bine. România ia în calcul și vaccinarea copiilor. În momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului va acorda această autorizare pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiți să asigurăm vaccinarea acestei grupe de vârstă. Evident, cu acordul părinților și cu logistica necesară. Avem o experiență de circa 6 luni de când suntem în campania de vaccinare, am înțeles ce avem de făcut și tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara vaccinarea și în rândul copiilor. Cu siguranţă că ezitare există peste tot, în final toată lumea va înţelege şi vor recurge la acest gest firesc de normalitate şi anume la vaccinare. Doar aşa putem să ne protejăm pe noi şi pe cei din jurul nostru”, a mai transmis colonelul.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, este convins că Bănia va câștiga acest maraton al vaccinării: „De când a început campania de vaccinare, am fost alături și am îndemnat cetățenii că o simplă înțepătură de ac nu înseamnă nimic cu zile întregi petrecute în ATI sau cu ceva mai rău. Suntem în continuare alături și sunt convins că aflându-ne într-o zonă a campionilor – în Craiova și Dolj – și noi vom fi campioni și vom câștiga acest Maraton al vaccinării. Îi îndemn pe toți cetățenii Doljului să vină să se vaccineze”, a spus Cosmin Vasile.

Zeci de studenți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova au fost voluntari în cadrul maratonului de vaccinare. Aceștia s-au declarat încântați de organizare și de felul în care craiovenii au răspuns.
„Eu m-am vaccinat încă din luna ianuarie, dar am venit voluntat și aici. Astăzi, lucrurile au început bine. Am avut și câteva campanii de informare prin tot orașul, alături de colegii mei. Oamenii au fost destul de receptivi și am înțeles că s-au prezentat încă de astăzi într-un număr destul de mare și îi așteptăm și în zilele următoare”, ne-a spus Luchian Marinescu, student la Facultatea de Medicină Craiova.

Nu toți craiovenii au vrut să stea de vorbă cu voluntarii de la Facultatea de Medicină din oraș, dar au fost și oameni care și-au rupt puțin din timpul lor pentru a-i asculta pe tinerii ce voiau să îi informeze.

„Săptămâna aceasta ne implicăm în campania de informare cu privire la maratonul de vaccinare de la Craiova. Noi suntem aici să ajutăm la partea de organizare, ca totul să fie cât mai clar pentru oameni și, totodată, mergem prin diferite zone ale orașului. Încercăm să informăm oamenii de existența acestei campanii, că se pot vaccina 24/24, la stadion, fără programare. Oamenii întâlniți pe stradă sunt la extreme: unii oameni acceptă să vorbim cu ei, fie că s-au vaccinat, fie că nu. Ne vorbesc politicos. Dar mai sunt și alți oameni care, din păcate, nu vor să ne asculte. Ne-ar plăcea să ne dea măcar 30 de secunde din timpul lor. Eu m-am vaccinat la începutul anului”, ne-a explicat Raluca Rîjniță.

Politica