miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Grupurile de interese din primăria Severin. Iată unul!

Mirel Damian și Andrada Turbat, doi consilieri PSD din CL Severin, puși pe liste și susținuți cu frenezie de primarul Marius Screciu, chiar prieteni la cataramă cu acesta, trebuie să se abțină de la vot de multe ori, ca să nu fie prinși în incompatibilitate, întrucât sunt și reprezentanți de frunte ai firmei de salubritate SC Brantner Servicii Ecologice SRL care are contracte de milioane de euro cu municipalitatea! Oare pe cine reprezintă ei acolo sus, pe cetățeanul care i-a votat și le plătește indemnizația de 13.140 de lei pe an sau pe angajatorul privat care le dă salarii babane de 200.000 de lei pe an și respectiv de 40.000 de lei pe an, potrivit declarațiilor de avere?

Există grupuri de interese în primăria Drobeta Turnu Severin, în interes public cetățenesc, în interes personal, în interes privat, legale sau ilegale, rămâne ca organele abilitate să stabilească acest lucru, nu noi! Situația a doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin care sunt în același timp și aleși locali și reprezentanți de frunte ai firmei de salubritate cu care municipalitatea are contracte bănoase în derulare, nu miroase deloc a bine, chiar pute! În cauză este vorba de consilierul local severinean PSD Andrada Turbat, aflată la al doilea mandat consecutiv, salariată totodată și la societatea SC Brantner Servicii Ecologice SRL, punct de lucru Drobeta Turnu Severin, pe post de analist mediu, și de consilierul local severinean PSD Mirel Damian aflat la al 4 lea mandat consecutiv și totodată director la societatea SC Brantner Servicii Ecologice SRL, punct de lucru Drobeta Turnu Severin. Ei bine orice om rațional se întreabă oare pe cine reprezintă  cei doi în CL Drobeta Turnu Severin, interesul public și pe cetățeanul care i-a votat sau pe angajatorul privat de la care primesc salarii babane, ce are contracte bănoase cu municipalitatea? Cu cine țin mai mult cei doi când se negociază sau votează în Consiliul Local Severin creșterea sau scăderea  tarifelor la gunoi sau alte chestiuni legate de acest domeniu? Că nu poți să ții cu ambele „echipe”, ori ții cu una, ori ții cu alta! Sursele noastre ne-au informat că atunci când există un astfel de vot în CL Severin, cei doi consilieri PSD, Andrada Turbat și Mirel Damian, se abțin de la vot, adică nu votează, ca să nu fie prinși în incompatibilitate! Nu votează, nu votează, dar pot influența din interior votul colegilor și prietenilor consilieri locali. Mulți ar spune că acest lucru e greu de dovedit. Să zicem că așa o fi, e greu de dovedit! Dar, până la urmă se mai pune o întrebare simplă, de bun simț: ce le-o trebui lor să fie consilieri locali în CL Severin când știu că indemnizația de consilier e mică, dar mai ales că trebuie să se abțină de la vot întrucât reprezintă firma care are contracte bănoase cu primăria? Dacă și alți consilieri locali ar fi ca ei, să se abțină la vot, că sunt reprezentanți de firme care fac afaceri cu primăria Severin, unde s-ar ajunge? Dacă cei doi nu au o problemă de incompatibilitate, cu siguranță au o mare problemă de imagine,  de moralitate, care nu miroase a bine pentru PSD și nici pentru președintele PSD Drobeta Turnu Severin care  le-a dat girul să devină consilieri locali, în condițiile în care putea găsi pe alții, curați lacrimă.
„Vinovatul de serviciu” este nimeni altul decât primarul Severinului, Marius Screciu, bun prieten și susținător politic al lui Mirel Damian și al Andradei  Turbat. Cu siguranță există grupuri de interese în primăria Drobeta Turnu Severin însă trebuie dovedit dacă aceste grupuri sunt legale sau ilegale. Pot fi grupuri de interese în interesul public sau al cetățeanului, pot fi grupuri de interese în interes personal sau de grup, pot fi grupuri de interese în interes privat. În caz că sunt ilegale nu e treaba noastră ci a poliției și a procurorilor să dovedească acest lucru. Noi nu acuzăm pe nimeni, ci doar prezentăm o stare de fapt a unor politicieni care iau decizii pentru noi toți.

Consilierul local PSD Damian, salariu anual de 200.000 de lei de la Brantner!
Consilierul local severinean PSD Mirel Damian, potrivit ultimei declarații de avere de pe site-ul primăriei Drobeta Turnu Severin, a încasat un salariu anual de la SC Brantner Servicii Ecologice SRL, în calitate de director punct de lucru Drobeta Turnu Severin, de aproape 200.000 de lei, mai precis 194.580 de lei. Asta în timp ce indemnizația de consilier local severinean pe un an de zile a fost de 13.140 de lei, adică o nimica toată în comparație cu leafa de la angajatorul său privat care face afaceri cu primăria. Interesant de știut că soția dumnealui, potrivit documentului oficial, este salariat în cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin pe postul de economist, salariul anual al dumneaei fiind de 85.426 de lei. Mirel Damian și soția mai dețin un teren intravilan de 2.040 mp în comuna Breznița Ocol, un apartament de 76 mp în Severin, o casă de 206 mp în comuna Breznița Ocol și 1.250 mp de spații comerciale în comuna Șimian. Consilierul local PSD Mirel Damian nu are mașină, nu are bani în bănci, nu are datorii și nici bijuterii sau tablouri de valoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Foto: Andrada Turbat ( în costum albastru cu helancă) alături de Screciu

Consilierul local PSD Turbat, salariu anual de 40.000 de lei de la Brantner!
Consilierul local severinean PSD Andrada Turbat, potrivit ultimei declarații de avere, a încasat un salariu anual de la SC Brantner Servicii Ecologice SRL, în calitate de analist mediu, de 40.235 de lei în timp ce indemnizația de consilier local încasată a fost de 13.140 de lei. Interesant de știut că și soțul doamnei consilier local PSD Andrada Turbat ca și soția domnului consilier local PSD Mirel Damian este tot bugetar, și tot angajat în cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin, mai precis în cadrul societății de apă și canalizare Secom, din subordinea CL Drobeta Turnu Severin. Ei bine soțul bugetar al doamnei consilier lucrează ca director tehnic la Secom și a încasat un venit anual de 80.187 de lei. Andrada Turbat și soțul dețin un teren intravilan în Orșova de 163 mp, o casă în Orșova de 115 mp, o motocicletă Kawasaki, au vândut o mașină cu 1.700 de euro, și au datorii foarte mari la Cec Bank: este vorba de un credit de 150.000 de lei contractat în anul 2017 și scadent în anul 2045.

Politica