Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Elevii din 226 de școli vâlcene se întorc în bănci

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a stabilit felul în care vor funcționa cele 405 unități de învățământ din județ, în perioada 10-14 mai. În scenariul 1, toți elevii vor merge la scoală. Așadar, tinerii din 226 de unități de învățământ din cele 60 de localități în care rata de incidență se situează între 0-1 la mia de locuitori revin, fizic, la școală.

Este vorba despre localitățile: Crețeni, Nicolae Bălcescu, Mihăești, Sinești, Câineni, Berislăvești, Vaideeni, Milcoiu, Bunești, Lăcusteni, Păușești Măglași, Ștefănești, Bălcești, Cernișoara, Berbești, Galicea, Băbeni, Diculești, Prundeni, Sutești, Sălătruceni, Alunu, Zătreni, Tetoiu, Valea Mare, Grădiștea, Mateești, Bărbătești, Stoenești, Tomșani, Fârtățești, Horezu, Amărăști, Boișoara, Costești, Dăești, Dănicei, Drăgoești, Făurești, Ghioroiu, Laloșu, Livezi, Lungești, Mădulari, Măldărești, Ocnele Mari, Orlești, Oteșani, Pesceana, Pietrari, Popești, Scundu, Șirineasa, Slătioara, Stoilești, Șușani, Titești, Vlădești, Voicești, Voineasa.

În scenariul doi, școala față în față este valabilă pentru copiii din grădinițe, elevii din ciclul primar, clasele terminale și elevii din învățământul special.

Celelalte clase vor învăța online.

În acest scenariu se încadrează școlile din localitățile: Lăpușata, Lădești, Gușoeni, Glăvile, Frâncești, Drăgășani, Mălaia, Muereasca, Golești, Roești, Stănești, Ionești, Roșiile, Brezoi, Băile Govora, Olanu, Perișani, Păușești Otăsău, Măciuca, Copăceni, Stroești, Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Călimănești, Budești, Mitrofani, Runcu, Băile Olănești, Racovița.

Scenariile au fost aprobate în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean și avizate de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

„Vă informăm că în conformitate cu noul Ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății, nr 3755/29.04.2021, care completează și modifică Ordinul comun ME-MS nr 3235/93/2021, școlile pot funcționa după 2 scenarii:  Scenariul 1, pentru unitățile în care incidența în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 1/1000 locuitori (participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor). Scenariul 2, pentru școlile în care incidența în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 locuitori, dacă la nivelul localității nu este instituită măsura carantinei. Scenariul 2 presupune participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din ciclul primar, a celor din anii terminali (clasa a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, a claselor terminale din învățământul profesional și postliceal, precum și a tuturor elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară) și participare în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu”, se arată într-un comunicat publicat de ISJ Vâlcea.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.