sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Părinții unui bebeluș mort cer daune de 8 milioane de euro pentru malpraxis

Părinţii unui bebeluş, mort în 2017, cer daune morale de 8 milioane de euro, acuzând că fetiţa lor de 8 luni a fost plimbată între spitale, fără un diagnostic clar. 

Astfel, cei doi părinți au acționat în judecată Spitalul Județean Vâlcea, Spitalul nr.2 de Boli Infecțioase Vâlcea, Institutul Matei Balș din Capitală si mai mulți medici, pentru malpraxis.

Procesul deschis la Judecătoria Sectorului 2 București a fost declinat în favoarea Tribunalului București.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Drama familiei din Vâlcea a început în anul 2017. La vârstă de opt luni, în dată de 10 septembrie, fetiță care s-a născut perfect sănătoasă a început să aibă febră 38,2. Mama copilului l-a sunat pe medicul pediatru, solicitându-i un consult. Medicul i-a transmis mamei că fetiță este „este perfect sănătoasă” și „face febra pentru că îi ies dințișorii”, după ce mama a mers cu fetița la consult, conform Ziare.com.

La cinci zile de la primele simptome și după ce starea fetiței s-a agravat tot mai mult, mama a mers cu copilul la Urgențe. După ore întregi de așteptare, i s-au făcut fetiței analize de sânge și i s-a recomandat mamei să meargă la Spitalul de Boli Infecțioase din Râmnicu Vâlcea, pentru că bebelușul este suspect de hepatită.

La Infecțioase, mamei i s-ar fi spus că fetiță nu poate fi internată, deoarece spitalul este plin de bolnavi de rujeolă. La Spitalul de Boli Infecțioase fetiței i s-au făcut analize, iar mamei i-a fost comunicat diagnosticul: hepatită B și C. În urmă analizelor efectuate la un laborator privat a reieșit că fetiță nu suferă de hepatită.

Într-un final, fetiță a fost trimisă la Institutul „Matei Balș” din București, unde i s-au făcut noi analize, iar părinților li s-a spus că bebelușul este suspect de septicemie.

În 22 septembrie 2017, după zece zile de la primele simptome și plimbat între spitale, fetiță a murit, la Institutul Matei Balș. Medicul curant le-ar fi transmis părinților că, de fapt, fetiță nu a avut nici septicemie, ci ar fi murit din cauza unei malformații la inimă.

Politica