vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. O variantă a tulpinii din India, descoperită în România

O variantă a tulpinii indiene de Covid-19, alta decât cea care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India, angajați în construcții din Colonia Bod, județul Brașov. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Potrivit INSP, a fost identificată o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Potrivit INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, transmit reprezentanții INSP, potrivit Digi24.

DSP Brașov a început de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod, fiind vorba despre forme clinice ușoare.

Politica