sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turcia intră în carantină națională de 17 zile

Începând de joi seara, 29 aprilie, Turcia intră în carantină națională de 17 zile, pentru a reduce cât mai repede numărul tot mai mare de cazuri, informează BBC. Este pentru prima oară când Turcia intră complet în carantină națională, după ce, până acum, țara a impus doar anumite măsuri restrictive.

Astfel, autoritățile au decis ca în perioada 29 aprilie – 17 mai, toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale să fie închise. De asemenea, călătoriile între provincii vor fi interzise, cu excepția situațiilor de urgență. Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, vor fi închise duminica. Școlile sunt și ele închise.

Potrivit criticilor, guvernul a ridicat restricțiile prea devreme, iar campania de vaccinare începută în ianuarie se desfășoară cu întârziere. Țara cu 82 de milioane de locuitori a vaccinat până acum peste 22 de milioane, în principal cu vaccinul chinezesc CoronaVac.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Turcia a mai primit 2,8 milioane de doze de vaccin de la BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze, scrie libertatea.ro

La începutul pandemiei, Turcia a fost considerată o țară care a luat din timp măsuri și a reușit să țină cu succes pandemia sub control. De altfel, țara a fost lăudată de Organizația Mondială a Sănătății pentru cum a gestionat criza COVID care a lovit o lume întreagă. Acum, Turcia este printre cele mai afectate țări de COVID, cu cea mai mare rată de infecție din Europa. În luna aprilie, țara a înregistrat peste 60.000 de cazuri noi într-o singură zi.


Politica