joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Artiștii Filarmonicii Oltenia vor demiterea managerului

Angajații Filarmonicii Oltenia au protestat luni în fața Prefecturii Dolj, având ca principală cerință inlocuirea actualului manager al instituției, Gabriel Zamfir.
Artiștii spun că lipsa unui dialog constructiv între manager și angajați i a făcut pe aceștia ca la ultimele două aniversări să stea departe atât de instituție cât și de public. „Din păcate, ultimele două aniversări, noi, artiștii, le-am serbat departe atât de instituție, cât și de publicul nostru drag, din cauza managerului care a dorit aniversarea instituției prin suspendarea contractelor angajaților și suspendarea Filarmonicii, abuziv și imoral”, a precizat un comunicat de presă al Sindicatului Liber al Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Oltenia.
La protestul de luni au participat aproximativ 30 de angajați ai filarmonicii. ” Odată cu începerea staginunii s-a deschis posibilitatea unor concerte cu 30% public în sală, a fost o perioadă în care speram că vom reveni la normalitate. Se pare că nu. Tot din cauza unui management defectuos a venit luna decembrie în care este absolut de neînțeles cum noi am fost ținuți departe de scenă în festivalul Craiova Muzicală și au fost aduși alți invitați care să susțină concerte pe scena filarmonicii. Noi nu am avut niciun concert din noimebrie până în ianuarie la concertul de anul nou, în schimb alte persoane au venit invitate. Pe ce bani, nu stim. Dacă a fi manager înseamnă doar să fii arogant și să spui eu în curtea mea nu port mască.. e o aroganță pe care nimeni nu și-a permis-o până acum”, a declarat Dorin Măciucă, liderul sindicatului mai sus menționat.
Angajații Filarmonicii spun că sunt nemulțumiti că au fost trimiși în șomaj tehnic, în timp ce angajați ai altor filarmonici lucrează. Întrebat cu ce sume vor rămâne angajații după ce din cauza șomajului vor pierde 25% din salarii, liderul de sindicat Dorin Măciucă a spus: „Nu știu exact, în mai o să vedem exact câți bani o să primim. Vă imaginați, de la salarii de la minimul pe economie până la salarii de două, trei, patru mii de lei, cam pe aici sunt sumele, care oricum sunt cele mai mici sume din țară dintre toate filarmonicile regionale cu care noi ne comparăm. Nu asta este principala noastră problemă, ci lipsa de perspectivă și tot ce se întâmplă. Noi suntem singurii care suntem în șomaj. Restul din celelalte filarmonici n-au fost niciodată”, a adăugat liderul sindicatului.
Protestele angajațiilor filarmonicii vor continua până joi, inclusiv.

Politica