Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Nicio persoană pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Publicat

pe

Treisprezece judeţe, printre care şi Mehedinți, nu mai au nicio persoană pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, conform situaţiei de luni de pe platforma naţională de imunizare.

Conform informaţiilor citate de news.ro, judeţele unde nu mai e nici o persoană pe listele de aşteptare sunt Mehedinți, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani. Aceeaşi situaţie se regăseşte în Covasna, Gorj, Arad şi Bistriţa Năsăud.

Pe listele de așteptare la nivel național mai sunt aproape 70.000 de persoane, în timp ce sunt peste 275.000 de locuri libere pentru vaccinare.

De asemenea, în Mehedinți a început vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile.

Valeriu Gheorghiţă a informat că vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a spus medicul militar.

Continue Reading