Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Județul Vâlcea se apropie de pragul de 13.000 de infectări cu COVID-19

Publicat

pe

Pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 12.940 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Cifrele au fost înregistrate de la începutul pandemiei și până în debutul acestei săptămâni.
Marți dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 216 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 19 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 181 cu forme medii și 16 internate în secția ATI. În județ erau active 18 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.
Totodată, numărul persoanelor declarate vindecate până luni era de 7.838 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.
„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând de luni, 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.