vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal la o grădiniţă din Vâlcea. Părinții acuză că personalul este infectat cu SARS-CoV-2

Mai multe persoane ce și-au trimis copiii la o grădiniță din Vâlcea au pornit un scandal în mediul online, după ce au aflat de numărul mare de persoane diagnosticate cu SARS – CoV-2 din creșa respectivă.

Persoanelor diagnosticate cu SARS – CoV-2 în unităţile de învăţământ sunt în jur de 100: copii, dascăli şi personal auxiliar, conform raportărilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Părinții susțin că infectările ar fi mult mai multe și că s-ar încerca mușamalizarea cifrelor.

Zilele trecute, în urma unui mesaj trimis unui jurnalist local ce l-a postat pe reţeaua sa de socializare, s-a aflat că la fel se va proceda şi cu o creşă, care se va închide pentru următoarele două săptămâni. Cel puţin 10 persoane: copii şi angajaţi, plus familiile acestora, s-au infectat cu SARS – CoV-2, în condiţii cel puţin suspecte.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părinţii acuză personalul unităţii că a ţinut situaţia ascunsă, motiv pentru care micuţii au dus virusul acasă. Angajaţii dau vina pe părinţi că şi-au adus copiii bolnavi în colectivitate, cu avizul şi implicit complicitatea medicilor de familie, scrie adevarul.ro.

Săptămâna trecută se îmbolnăveşte staff-ul, dar vine la serviciu, luni, săptămâna asta. Surpriză: toate îngrijitoarele – concediu medical: dureri de spate, picioare rupte etc. Sunăm pe una dintre ele – nici nu putea vorbi de tuse! Ne prindem că e ceva în neregulă, mergem cu copilul la PCR. Surpriză: pozitiv! Până azi, din ce am înţeles, în total vreo şase copii, plus părinţii lor (sunt confirmaţi cu SARS – CoV-2  – n.r.). Grădiniţa nimic: silenzio stampa (tăcere totală – n.r.)!”, a povestit un părinte cum a perceput povestea legată de contaminarea din creşă, conform sursei citate.

Unul dintre angajaţi a recunoscut că situaţia este mult mai gravă decât pare la prima vedere şi i-a învinovăţit pe părinţi pentru ce se întâmplă. De acolo, lucrurile s-au inflamat, fiind aduse acuze de ambele părţi.

„L-aţi întrebat pe părintele care v-a trimis acest mesaj şi pe care îl protejaţi, de ce şi-a adus copilul cu rinoree şi cu strănut la creşă, şi alţi părinţi ca el? Dacă le spui să îi ţină acasă, se supără. Merg la medicii de familie şi vin a doua zi cu aviz de intrare în colectivitate”, a precizat asistenta grădiniței.

Politica