vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juratoni e sparring partner pentru băieții de la națională!

După un an și jumătate de pauză, Cezar Juratoni se pregătește pentru primul meci de box la profesioniști împreună cu pugiliștii de la lotul național.
Andrei Arădoaie și Cristian Filip, cei doi boxeri de la lotul de seniori au un partener special de pregătire, pe pugilistul Cezar Juratoni, care peste câteva luni va boxa în primul meci la profesioniști după o pauză de un an și jumătate. Juratoni s-a lăsat de box o perioadă, a participat la un reality-show sportiv, dar acum a revenit la antrenamente.
„Am făcut ceva pauză în boxul profesionist, am fost plecat, dar am revenit și vreau să intru cu putere în următorul meci. Vreau să îl câștig și ușor, ușor, vreau să aduc pentru România o centură mondială” – Cezar Juratoni, multiplu campion național la box, la juniori, tineret și seniori.
Juratoni e încântat de modul în care se antrenează tinerii boxeri.
„Băieții sunt pregătiți, îi simt dornici, se antrenează în fiecare zi și sunt și motivați. Filip și Arădoaie sunt sportivi foarte talentați, ei nu au făcut pauză și s-a văzut” – Cezar Juratoni, multiplu campion național la box, la juniori, tineret și seniori.
Cristian Filip se știe cu Juratoni de șase ani. În 2021, Filip și-a schimbat categoria, va boxa la supergrea și are mari așteptări de la el.
„Vreau un titlul de campion european la U22 și o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo” – Cristian Filip, component al lotului național de box.

Arădoaie e la un singur meci de calificarea la Tokyo
Un singur meci îl desparte pe Andrei Arădoaie de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tânărul pugilist va boxa în iunie în Turneul Preolimpic de la Paris.
„Sunt pregătit pentru acest turneu și am așteptări mari de la mine, să iau medalie și să mă calific la Tokyo. Cred că ar fi cea mai mare reușită a mea, indiferent de condiții, indiferent de ce e acum. Mă gândesc doar la calificare” – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.
Arădoaie recunoaște că i-a fost greu în toată perioada în care doar s-a antrenat fără să boxeze și a pierdut șirul orelor de pregătire.
„Nu le mai număr de mult, sunt foarte multe, nu le mai ținem calculul. De multe ori nici eu nu știu cum îmi iese să rămân pozitiv, dar îmi impun în minte că totul va fi bine și că trebuie să fie bine!” – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.

Turneul de la Londra se reia la Paris
CIO a anunțat finalizarea tuturor detaliilor privind calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, turneul continental de calificare, demarat la Londra în martie anul trecut, din cauza Pandemiei de Coronavirus se va relua la Paris în perioada 4-8 iunie 2021. La această competiție, România este în cursa de calificare cu Andrei Arădoaie, (81 kg), care în meciul decisiv îl va întâlni pe favoritul categoriei, Benjamin Whittaker. Claudia Nechita (57 kg) o va întâlni în meciul decisiv pe nemțoaica Ornella Wahner.
Cosmin Gîrleanu, sportiv deja calificat la Jocurile Olimpice, va boxa în sferturile de finală de la Paris cu reprezentantul Turciei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juratoni are douăsprezece partide la profesioniști
Cezar Juratoni este multiplu campion național de box la juniori, tineret și seniori. Pugilistul are la activ douăsprezece meciuri la profesioniști și are unsprezece victorii dintre care opt prin KO. În familia lui Cezar, boxul este sportul preferat, fratele său mai mic, Bogdan, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Box de la Baku, din 2011 și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Politica