sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campionatul Balcanic de Ştafete poate fi organizat pe Stadionul de Atletism din Craiova

Consiliul Local al Municipiului Craiova şi Federația Română de Atletism pot da mâna și să organizeze în Bănie Campionatul  Balcanic  de  Ştafete, la  care  vor participa  atleți  din  20  țări. Competiția se va desfășura în perioada  28.05-30.05.2021 și ar putea avea loc pe  Stadionul  de Atletism din Craiova.

Inițiativa se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 25.02.2021. În aceeași anexă, consilierii vor vota și pentru organziarea Campionatului Naţional pentru Juniori categoria a  III-a  (U16),  în  perioada  09.07-10.07.2021, la care vor participa 300 de copii din secțiile de atletism din țară.

Decizia va include și punerea  la  dispoziţie,  cu  titlu gratuit,  a  Stadionului de Atletism din municipiul Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finalizat în 2020, Stadionul de Atletism din Craiova este singura arenă din România dedicată  exclusiv  atletismului.  Noul  stadion  se  află  în  vecinătatea  arenei  de  fotbal  „Ion Oblemenco”,  are  o  capacitate  de  5.000  de  locuri  și  poate  găzdui inclusiv  competiții internaționale. Valoarea totală a lucrărilor de execuţie a fost de 46.518.437,56 lei cu TVA, iar investiţia a fost suportată din bugetul local.

Având  în  vedere  că  Stadionul  de  atletism  a  fost  dat  recent  în  folosință,  la  nivelul cerințelor  Regulamentului  Federației  Internaționale  de  Atletism,  Federația  Română  de Atletism  propune promovarea  stadionului  din  Craiova.

Politica