vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihăilă, lăudat la scenă deschisă: „Acum cere minute!”

Perla lui Rotaru a impresionat în Serie A în primul meci în care a fost titularizat de Roborto D’Aversa.

Valentin Mihăilă a făcut parte în premieră din primul 11 al celor de la Parma în meciul cu Udinese, încheiat la egalitate, scor 2-2. Fostul echipier al CSU Craiova a obținut un penalty în prima repriză, transformat de Kucka. El a fost înlocuit în minutul 79 al meciului.

Evoluția internaționalului român de tineret a fost apreciată de presa italiană. „Hotărâre și viclenie. Încrederea lui D’Aversa a fost răsplătită, iar acum Mihăilă cere minute”, a titrat Parma Live. „A surprins prin curaj, hotărâre, pericol, înclinația de a încerca poarta și inteligență în mare parte a jocului. Valentin Mihăilă, tânărul născut în 2000, se poate declara mulțumit. A șaptea sa prezență în tricoul Parmei a fost onorată. A fost decisiv în prima repriză, când a reușit să obțină un penalty împotriva friulanilor, iar apoi s-a dovedit a fi un ghimpe pentru apărarea lui Udinese. Pentru D’Aversa este cu siguranță o carte bine jucată. A jucat 79 de minute. Doar pe 6 ianuarie a stat mai mult pe teren, la eșecul cu Atalanta (80 de minute)”, au scris italienii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gazzeta di Parma a scris: „Acum se va spune că putea juca mai mult în ultima lună și e adevărat. Lăsând la o parte autonomia limitată (s-a stins după mai puțin de-o oră), trebuie să i se recunoască meritul că știe să atace adversarul. Ușurința cu care a scos penalty-ul contrastează însă cu apatia, prea des demonstrată în finalurile de meci de recentul Gervinho. Are ritm și este mobil, arată caracter. Întrebați-i pe Becao și pe Musso!”. 

Și antrenorul Roberto D’Aversa l-a lăudat pe fostul jucător al celor de la CSU la conferința de presă de la finalul meciului: „Gervinho nu a jucat din motive tactice. Mihăilă s-a mişcat excelent, la fel şi Karamoh. Astăzi, Man a intrat şi s-a descurcat foarte bine”. Apoi a adăugat: „Mihăilă a venit în luna septembrie și e înaintea celorlalți. E ceva firesc. Man a fost adus într-o vineri, iar duminică a intrat pe teren. A fost catapultat într-o realitate complet diferită și pot exista momente în care se chinuie să înțeleagă anumite situații. Zirkzee are probleme în ceea ce privește limba. Nu trebuie să aruncăm responsabilitatea pe umerii nimănui, trebuie să muncim și să ne îndeplinim obiectivul. În rest, discuții inutile. Tânăr, bătrân, pentru mine nu contează. Aleg întotdeauna jucătorii care îmi oferă garanții într-un anumit moment”.

Parma, grupare care a plătit 20 de milioane pe cei doi români este într-o situație disperată spre critică: se află pe locul 19 din 20 cu numai 14 puncte strânse în 23 de meciuri şi este la 6 puncte de primul loc care asigură şi la anul prezenţa în Serie A.

Politica