vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest pentru Palatul de Justiție Craiova

Avocații Baroului Dolj vor merge, de astăzi, la instanțe cu banderole albe la braț și anunță un protest în fața Judecătoriei Craiova. Motivul – lipsa unui spațiu adecvat pentru justiția craioveană.

Mai exact, avocații cer urgentarea construirii Palatului de Justiție din Craiova.

“Consiliul Baroului Dolj, în ședința din data de 18.02.2021 cu privire la decizia relocării parțiale a activității Judecătoriei Craiova, începând cu 16.03.2021 în imobilele situate în Mun. Craiova, str. Tîrgului, nr. 26, a hotărât inițierea unor forme de protest în condițiile în care va fi îngreunată activitatea avocaților pe o perioadă nelimitată de timp și în lipsa certitudinii realizării obiectivului de investiții ”Palatul de Justiție Craiova”. În acest sens, începând cu data de 22.02.2021, avocații din Baroul Dolj vor purta banderolă albă în instanțele de judecată, iar pe data de 05.03.2021, ora 12.00, se va organiza în fața sediului Judecătoriei Craiova o acțiune de protest cu invitarea presei, care se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare privind adunările publice. Scopul acestor acțiuni de protest este de a atrage atenția opiniei publice cu privire la afectarea actului de justiție în general și a activității avocaților în particular, precum și nevoia realizării într-un termen cât mai scurt a Palatului de Justiție din Craiova”, au anunțat avocații.

Policlinica Buna Vestire Craiova
decan baroul dolj


Avocatul Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a explicat că se încearcă atragerea asupra stării deplorabile a imobilului Judecătoriei Craiova, asupra desfășurării activității în mai multe locații.

“Craiova merită și un Palat de Justiție. Craiova a avut un astfel de Palat de Justiție, actualul sediu central al Universității din Craiova.

Activitatea desfășurată în spații improprii, nerenovate cum este cazul Judecătoriei Craiova, în mai multe locații, este de natură a afecta actul de justiție, dar și sănătatea celor care pășesc în astfel de imobile și discutăm despre mii de persoane care zilnic sunt prezente în calitate de justițiabili la care se adaugă 700 de avocați”, a menționat avocatul Lucian Bern Săuleanu.

Palatul de Justiție Craiova, care ar urma să găzduiască Judecătoria și Curtea de Apel, va fi construit pe un teren cu o suprafață de aproape 8000 metri pătrați, situat pe Bulevardul Decebal. Deocamdată, totul este la stadiul de achiziție servicii proiectare, pentru care a fost organizată licitație.

Valoarea proiectului a fost estimată la 160 milioane lei, cu TVA, fiind vorba despre o investiție a Companiei Naționale de Investiții, Palatul de Justiție Craiova fiind inclus în “Programul național de construcții de interes public sau social”.

Politica