sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîțu: Nu voi permite niciodată o mineriadă în mandatul meu

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că dezaprobă intenția minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara de a veni la București pentru rezolvarea problemei salariilor restante. El a spus că ”nu voi permite niciodată o mineriadă în mandatul meu, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu”.

Premierul a spus că înțelege nemulțumirile minerilor și că guvernul a găsit o soluție pentru plata salariilor restante.

De asemenea, acesta a criticat și PSD pentru încercarea de politizare a conflictului de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara, dar și amendamentele anunțate de social-democrați pentru creșterea în acest an a pensiilor și salariilor bugetarilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Impactul bugetar este de 6% din PIB. PSD vrea să scoată România din UE. PSD vrea să plătească majorările de salarii și pensii din contribuția României la UE, aceasta este sursa de finanțare a amendamentelor PSD”, a spus Cîțu.

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii, relatează News.ro.

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au programate luni întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă din anul 2019 şi care are, pe lângă datorii mari către terţi, de returnat şi un ajutor de stat despre care organismele europene au constata că a fost acordat ilegal. Popescu anunţă că minerii – care protestează de şase zile – îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Sursa foto: captură video

Politica