vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD caută soluții pentru următoarele alegeri. Dîncu: Înființăm o „platformă” de stânga

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a anunțat că social-democrații și-au propus să înființeze o „platformă” de stânga în cadrul căreia să fie reunite toate formațiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România.

Vasile Dîncu a explicat faptul că prin integrarea mai multor tineri în formațiune și a unor oameni noi va crește și procentul partidului. Totodată, a anunțat că prin această măsură vor fi puși în funcții și oameni care nu sunt membri de partid.

„Ne va creşte şi procentul nostru pe măsură ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcţii pentru aceşti oameni. (…) În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, Partidul Social Democrat intenţionează să formeze alianţe şi „platforme destul de permisive” de stânga. Însă, în cadrul acestora, fiecare formațiune își va păstra identitatea, iar PSD va fi doar „un dirijor” și „partidul fundamental”.

„Cultivăm şi vom cultiva, cu siguranţă, o altă filosofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România. Este o aroganţă prea mare să spui că tu eşti singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc şi vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiştii peste tot vin în această zonă. Am avut şi vom avea apropieri de ecologişti, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga. (…) ”, a mai declarat Vasile Dîncu.

De asemenea, a vorbit și despre faptul că unii politicieni PSD care au plecat în Pro România acum se întorc „acasă”.

„Să vedem ce formă va găsi Victor Ponta pentru a ţine partidul în picioare pentru că este greu să ţii un partid când nu eşti partid parlamentar. (…) Mie îmi pare rău că nu am reuşit să facem la ultimele alegeri generale, nu am reuşit să facem o alianţă cu Victor Ponta şi ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti ne-a făcut să pierdem alegerile la Bucureşti. El ştie foarte bine că noi am vrut să facem acest lucru (…) Cel mai mult a pierdut Victor Ponta din faptul că nu a făcut alianţă, pentru că dacă făceam alianţă, el avea un partid parlamentar si un viitor pentru partidul lui, acum viitorul este incert. Noi, de asemenea, am pierdut câteva procente, procente care ne-ar fi ajutat şi să facem un scor mai mare la alegerile generale, şi să câştigăm Bucureştiul, ceea ce este simbolic pentru orice partid, rămâne deschisă orice discuţie cu orice partener pe care îl avem în politică”, a mai susținut social-democratul.

Politica