vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COVID-19. Indicii de infectare au scăzut considerabil în Europa în ultima perioadă

Pandemia de coronavirus înregistrează pentru prima dată o reducere susținută a ritmului de infectări. Se observă șase săptămâni de scădere a bilanțului zilnic, iar decesele sunt tot mai puține de trei săptămâni.

Potrivit experților, totul se datorează măsurilor sanitare, dar și faptului că virusul atacă în valuri.

Astfel, Cehia continuă să aibă peste 9 cazuri la mie, iar cele mai grave situații sunt în Estonia și Slovenia cu peste 6 cazuri la mie, după care urmează foarte aproape Spania și Portugalia, scrie alephnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

România prezintă 1,7 cazuri la mia de locuitori și țările nordice stau foarte bine la capitolul mortalitate cu mai puțin de 5 decese per milion în Norvegia. Măsurile de distanțare, vaccinarea, dar și evoluția ciclică a pandemiei sunt motivele pentru care putem avea această scădere a cazurilor.

În ceea ce privește vaccinarea, Marea Britanie are deja 25% din populație, adică peste 17 milioane de oameni. Urmează Serbia cu 13%, Malta, Danemarca, Islanda, Polonia și România cu 6,65%.

În Spania, peste 1 milion de oameni au primit ambele doze de vaccin, iar în Italia, peste 1,3 milioane. La nivel mondial, vaccinul a ajuns deja la 1 din 4 persoane, iar rușii au început să vaccineze și oamenii străzii.

De asemenea, toate țările amână deschiderea totală pe măsură ce apar noi cazuri de COVID-19 din tulpinile mai agresive, dar încep să se relaxeze anumite măsuri. În Spania se permit deja vizitele la căminele de bătrâni, în timp ce în Marea Britanie se va permite și contactul fizic.

Britanicii vor afla astăzi detalii despre planul de relaxare în patru etape care va începe cu redeschiderea școlilor și reluarea activităților sportive. Chiar și așa restricțiile vor continua să ne limiteze viața socială în următoarele săptămâni, iar vaccinul rămâne acum cea mai eficientă armă în stoparea pandemiei.

Politica