vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Sindicaliştii din Poliţie şi reprezentanţii grefierilor nu vor să se oprească

Sindicaliştii din Poliţie şi reprezentanţii  grefierilor au protestat în faţa Prefecturii Vâlcea, pentru eliminarea inechităţilor salariale. Acțiunea a avut loc marți, dar protestatarii au anunțat că nu se vor opri până nu primesc ceea ce își doresc.

Un protest similar al poliţiştilor şi grefierilor din cadrul sindicatelor Europol şi Dicasterial a mai avut loc și la finalul anului trecut. La acea vreme, aceștia s-au arătat nemulţumiţi de îngheţarea salariilor şi sporurilor, de orele suplimentare şi de lipsa dialogului social.

„Protestul cu aplicarea avertismentelor în locul amenzilor este în continuare valabil. Acolo unde nu se poate, nu putem spune că vom da numai şi numai avertismente. Sunt cazuri în care este necesară amenda. Dar preponderent, vrem să fim mai apropiaţi de cetăţeni şi să mergem mai mult pe măsura avertismentului, pe lângă celelalte măsuri anunţate. Se pare că se apelează şi la alte instituţii ale statului care pot da amenzi, ca să se recupereze sumele de bani pierdute ca urmare a avertismentelor”, a menţionat liderul de sindicat la protestul organizat marţi, 10 februarie, în faţa Prefecturii Vâlcea, conform Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele Sindicatului Europol Vâlcea, Ion Stuparu, spune că polițiștii nu vor să stea în stradă tot anul și că vor să-și facă treaba. Totuși, protestatarilor nu li s-a răspuns la promisiuni și anunță că vor continua să-și ceară drepturile pe care le consideră normale în stradă.

„Vrem să ne facem treaba, ca şi până acum. Nu vrem ca tot anul acesta să stăm de proteste. Ne-am făcut treaba şi fără să primim sporuri ca alte categorii. Dar nu putem în condiţiile actuale… Am stat destul de mult, cu domnul prefect, de „taină”. Am vorbit despre problemele pe care le avem. I-am explicat că suntem nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern. Dumnealui ne-a promis că va transmite mai departe nemulţumirile noastre. Momentan, nu avem nimic concret. Continuăm protestele”, a mai avertizat Ion Stuparu, potrivit sursei citate.

foto: adevarul.ro

Politica