joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest al polițiștilor în fața Penitenciarului Craiova

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară și-au propus să organizeze mai multe mitinguri în această săptămână. Astăzi, la ora 11:00, a început protestul mai multor angajați, în fața Penitenciarului din Craiova, a cărui activitate nu este afectată.

„Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalului, au decis calendarul comun de proteste, care constă în mitinguri la sediile Ministerului justiției și ale penitenciarelor.  Prima acțiune de protest are loc luni, 8 februarie 2021, la sediul Ministerului justiției (interval orar 11,00-13,00) si va fi urmată de mitinguri organizate joi 11 februarie la Penitenciarele Craiova, Botoșani și Deva (interval orar 11,00-13,00)”, au anunțat  Sindicatele din Poliția Penitenciară.

Protestatarii anunță că mitingurile organizate pot fi completate și cu alte acțiuni: excesul de zel în efectuarea unor misiuni sau activități, refuzul de prestare a muncii suplimentare, acțiuni de tipul grevei japoneze, suspendarea sau chiar blocarea activității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Federațiilor sindicale, declanșarea protestelor este provocată de lipsa de soluții, dar mai ales de lipsa de reacție a Ministrului justiției care a recepționat în mai multe rânduri, atât direct cât și în scris, problematica, fără a oferi niciun răspuns în termenul asumat.

Protestatarii anunță că acest timp de activități se vor relua cu regularitate la interval de două săptămâni, cu modificarea locațiilor de protest.

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au explicat și care este motivul protestelor demarate în întreaga țară: „Protestăm pentru că Poliția Penitenciară este singura instituție din sistemul public care nu acordă majorarea legală de 75% părinților, singura instituție din structura de apărare națională care nu acordă titlul de specialist de clasa prevăzut de lege, ultima instituție din structura de apărare națională ca procent de posturi ocupate, prima instituție din România care în 2021 poate scădea sub nivelul de 50% de posturi vacante, prima instituție din România la numărul de ore suplimentare de muncă prestate (peste un milion anual); prima instituție din structura de apărare cu risc major de a nu reuși ocuparea în 2021 a posturilor aflate în proceduri de concurs din 2020, prima instituție din România ca vechime a tehnicii din dotare (mijloace auto, armament, mijloace de comunicare, de imobilizare, de control etc)”.

Politica