duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

România începe în această săptămână și vaccinarea cu serul Moderna

Începând de joi, 4 februarie, în centrele de vaccinare din România va fi administrat în această săptămână și serul produs de compania Moderna, pe lângă cel de la Pfizer/BioNTech, eficacitatea celor două vaccinuri fiind aproximativ aceeași.

Până în acest moment, în România au ajuns două tranșe din vaccinul Moderna, fiind disponibile astfel peste 35.600 de doze. Cu toate acestea, compania americană a anunțat că va diminua cantitățile de vaccin pe care le va livra României, ceea ce a pus autoritățile în situația de a regândi planul de imunizare, informează digi24.ro

Potrivit CNCAV, vaccinul Moderna se administrează în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Se menţionează totodată că eficacitatea celor două vaccinuri disponibile în Uniunea Europeană este aproximativ aceeaşi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager”, precizează CNCAV.

spot_img
spot_img

Politica