luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Planul de Acțiune pentru Craiova Oraș Verde a fost aprobat în Consiliul Local. S-a cerut mai multă transparență

Planul de Acțiune pentru Craiova Oraș Verde, pus în discuție joi, 28 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului Local a fost aprobat în urma discuțiilor dintre consilieri. Cu toate astea, nu toată lumea a vrut să se grăbească în ceea ce privește luarea unei hotărâri.

Lucian Săuleanu, consilier local USR-PLUS, a fost cel care a luat cuvântul și a încercat să explice de ce ar fi bine ca planul de acțiune să fie analizat mai mult, iar o decizie în ceea ce privește aprobarea acestuia să fie amânată. Consilierul a spus că această inițiativă este una bună pentru oraș, tocmai din acest considerent trebuie analizată foarte bine situația.

„Ar fi utilă o prezentare concretă a acestei strategii în fața Consiliului. Noi nu putem să votăm doar pe baza materialelor. Totodată, ar trebui făcută o prezentare directă de către noua administrație, de către noul primar. Este importantă această transparență. Propunerea mea ar fi să nu ne grăbim, mai ales că nu este o miză politică. Este un lucru prea frumos”, a spus Lucian Săuleanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul orașului, Olguța Vasilescu, i-a explicat lui Lucian Săuleanu de ce ar trebui să se ia o hotărâre cât mai rapidă în ceea ce privește planul de acțiune. Se pare că ar fi chiar o chestiune urgentă și acest plan este văzut drept un punct de pornire pentru craioveni, majoritatea lucrărilor fiind finanțabile din bani europeni.

,,Singurul oraș care are un plan de acțiuni pentru orașe verzi este Craiova. Există o urgență ca să facem acest plan de acțiune, pentru că a fost o dezbatere cu primarul și consilierii locali, care au ridicat foarte multe probleme firmei respective, care își termină contractul cu Guvernul. Ne-au rugat ca până la finalul acestei luni să aprobăm acest plan de acțiune pentru ca BERD să poată să plătească acest lucru. Este un punct de pornire pentru noi. Mai mult, majoritatea acestor lucruri sunt finanțabile prin fonduri europene și am și identificat axele respective. În ceea ce privește serviciu de termoficare, noi am cerut ca ei să nu fie foarte exacți, pentru că va trebui să stabilim care va fi soluția de încălzire pentru următorii ani în municipiul Craiova, și abia după ce vom avea acest lucru, putem să discutăm despre soluția de încălzire”, a spus Olguța Vasilescu.

Municipiul Craiova dorește să abordeze un set larg de provocări de mediu, inclusiv problemele legate de aer, apă și sol, prin elaborarea și implementarea unui Plan de Acțiune privind Orașele Verzi. Acest plan este conceput pentru a ghida un oraș prin patru etape principale:

Etapa 1: Stabilirea elementelor de referință pentru un oraș verde; Etapa 2: Dezvoltarea unui Plan de Acțiune privind Orașul Verde; Etapa 3: Implementarea planului; Etapa 4: Raportarea progreselor și rezultatelor.

Politica