duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Se pregătește inaugurarea cu fast a noii baze sportive din Slatina

Primăria Slatina pregătește o inaugurare cu fast a noii baze sportive „Dumitru Dobrescu”, din oraș.

Timp de trei zile, slătinenii vor fi așteptați, în Pădurea Strehareți, la un concurs de skating și concerte în aer liber, susținute, între alții, de Cabron, JO, ori Shift.

„Tot ce facem noi, ce facem împreună, de atâţia ani de zile, facem pentru generaţiile viitoare, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri. Şi cu această ocazie vrem să îi invităm pe slătineni, şi nu numai, pe 31 mai, la deschiderea Bazei sportive „Dumitru Dobrescu”, care are cel mai mare skatepark din estul Europei, iar noi am pregătit și multe alte surprize”, a spus edilul Slatinei, aflat la petrecerea câmpenească de 1 Mai, organizată la iarbă verde, scrie evenimentdeolt.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gigi Vîlceleanu, viceprimar al municipiului Slatina, a dezvăluit ulterior în cadrul emisiunii „Reporter 24”, conform sursei citate, cum va fi marcată realizarea obiectivului.

„În Slatina există o comunicate de skateri, tineri care practică acest sport cu performanţe la nivel internaţional. Vom inaugura Baza sportivă ‘Dumitru Dobrescu’ – în perioada 31 mai, 1 iunie şi 2 iunie. În ziua de 1 iunie, sâmbătă, vom organiza pentru prima dată un concurs internaţional de skating – Slatina Skate Open, ediţia I. În momentul de faţă, s-au epuizat toate locurile disponibile pentru acest concurs. Mai mult decât atât, sunt şapte participanţi din străinătate – SUA, Israel, Germania, Anglia, Ungaria. Competiţia va foarte apreciată în rândul tinerilor pentru că este la mare căutare, acest skate parc este apreciat pentru că este la cote foarte înalte de dificultate. Vom face acest concurs în fiecare an şi va creşte în popularitate. Inaugurarea va fi cu un ‘Street Food’ integrat în cadrul acestei manifestări. Pe o perioadă de trei zile, vom avea 15 vendori, 15 food trucks cu diferite produse culinare. Vom avea şi o scenă cu artişti în fiecare seară, plus un minispectacol la acel amfiteatru. Vineri, 31 mai, avem invitaţi ca artişti pe Shift şi pe slătineanca noastră Ioana Anuţa – JO. În ziua de sâmbătă vrem să rămânem în atmosfera celor care practică acest sport, skating, şi am invitat Trupa Basca şi pe Spike. Iar în ziua de duminică închidem cu Andia şi Cabron”.

Proiectul construcției bazei sportive pe amplasamentul fostului ştrand Progresul a început în anul 2022.

Potrivit proiectului, skateparcul are o suprafață de peste 3.500 metri pătrați, o parcare și vor exista aici și zonă de tip amfiteatru în aer liber, spații de joacă pentru copii, de fitnes, ori de citit în aer liber.

Spațiul verde este prevăzut pe o suprafață de aproape 7.500 metri pătrați.

foto arhiva

spot_img
spot_img

Politica