vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Zeci de mii de olteni, programați pentru vaccinare

Etapa a II-a din campania de imunizare anti-COVID este în plină desfășurare în județul Olt. Până la finalul lunii martie, aproape 30.000 de olteni s-au programat pentru a primi vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare a debutat în județul Olt la data de 4 ianuarie. Până la momentul de față, județului i-au fost repartizate 8.168 doze de ser, toate acestea fiind distribuite celor 12 centre de vaccinare care funcționează în Olt, scrie evenimentdeolt.ro. Următoarele doze vor fi distribuite în funcție de solicitările făcute, având în vedere numărul record de olteni care s-au înscris pentru vaccinare.

„6.164 este numărul persoanelor imunizate împotriva infecției cu noul Coronavirus cu vaccinul Pfizer BioNTech până la data de 24 ianuarie, din care 2.722 sunt vaccinate în etapa a II-a. Numărul de programări pentru vaccinarea anti COVID-19, în perioada 18 ianuarie – 31 martie 2021, a ajuns la 29.877, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vaccinarea oltenilor are loc într-unul din cele 12 centre amenajate la nivelul întregului județ. Astfel, 4 centre sunt destinate primei etape din campania de vaccinare, stabilite la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia, iar 8 centre sunt utilizate pentru a doua etapă: trei centre se află în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I”, și câte unul la Caracal – clădirea administrativă Parc, la Balș – clădirea Primăriei, la subsol, în Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, la Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și la Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate.

Politica