sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Burse sociale pentru elevii din Liceul „Beethoven” și Școala ,,SF. Mina”

Elevii învățământului special din Craiova, care studiază în Liceul Beethoven”, respectiv în Școala Gimnazială ,,SF. Mina”, vor beneficia atât de burse sociale, cât și de burse de merit.

Cuantumul burselor a fost stabilit după cum urmează:

  • Pentru Liceul Tehnologic Special „Beethoven” Craiova vor fi acordate 80 burse sociale în valoare de 100 lei/lunar/elev, dar și o bursă de merit, cu aceeași valoare ce se va acorda tot lunar;
  • Pentru Școala Gimnazială Speciale „SF. Mina” Craiova vor fi distribuite 82 burse sociale în cuantum de 100 lei/lunar/elev.

Proiectul privind acordarea burselor sociale și de merit în cele două unități de învățământ, aflate sub autoritatea Consiliului Județean Dolj, a fost dezbătut de consilieri, urmând să fie aprobat în ședința de joi. Valoarea totală a proiectului este de 131.000 lei, aferentă perioadei ianuarie – august 2021, când vor fi acordate bursele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bursele se acordă anual, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat, examenului de certificare a calificării profesionale şi pe perioada pregătirii practice.

Totodată, valoarea burselor este stabilită anual la nivelul Guvernului. Conform prevederilor ordinului Ministerului Educației referitor la aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățămîntul preuniversitar de stat, cu frecvență, aceștia pot beneficia în anul școlar 2020-2021 de burse de performantă, de merit, de studiu și de ajutor social în cuantum de minim 100 lei.

Politica