vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Țicleanu, atac fără precedent la adresa clubului lui Rotaru: „Numai comuniștii mai făceau asta!”

O gafă a departamentului de comunicare a clubului craiovean a dus la un scandal monstru. Țicleanu a reacționat vehement. Fanii olteni i-au răspuns

Pe site-ul oficial al CSU Craiova, din lotul sezonului 1979-1980 lipseau Aurică Țicleanu și Adrian Bumbescu, în schimb era inclus Grigore Ciupitu, jucător legitimat la Jiul Petroșani la acea vreme. Eroarea a fost sesizată de colegii de la Republica Oltenia și a ajuns la urechile lui Țicleanu.
Gloria Craiovei Maxima a postat pe facebook: „Aflu cu stupoare că departamentul de comunicare al clubului CS Universitatea Craiova încearcă să ne scoată din istorie pe Adrian Bumbescu și pe subsemnatul, Aurel Țicleanu! Bravos națiune! La mai mare!
Numai comuniștii reușiseră să-l scoată din istorie pe Marcel Răducanu după ce a rămas în Germania și astfel, la prima mare victorie contra Angliei la București în anul 1980, echipa noastră apărea că a jucat doar în zece jucători!
Mă gândesc că nu vă veți opri aici, băieți, și o veți ține tot așa! Dacă continuați să eliminați câte doi pe an, cam în cât timp veți reuși să jucați singuri? Întreb și eu așa pentru cei dispăruți, Dumnezeu să-i odihnească, ei cum ar putea să vă tragă de mânecă? Sau dacă apar la meciurile voastre reapar și în istorie? Așa scamatorie mai rar, bobocule!”.
Țicleanu a primit răspuns din partea fanilor grupați în Vechiul Spirit Ultras:  
„Dragă Aurică Țicleanu,
Cu tot respectul ne adresăm și îți spunem că la Universitatea Craiova legendele sunt respectate și onorate.
Noi, la Știința, nu “scoatem din istorie” și nici nu înjurăm idolii părinților noștri, oameni care au scris poveștile nemuritoare din Bănie.
Nu confunda Clubul Sportiv la care ai jucat în tinerețe cu brutăria care te-a dat afară prin sms acum zece ani. „Cu părere de rău, dar nu ești compatibil cu echipa”, parcă așa ți-a scris atunci mititelul, nu?
Asta după ce ne explicai cum “te-a cerut de nevastă” și îți băteai joc de speranțele noastre, spunându-ne că va fi doar lapte și miere, în timp ce fantoma Științei, stoarsă de spirit și devenită deja “echipa copiilor copiilor brutăriei”, confiscată definitiv de monstrul din Booveni, se îndrepta spre a doua retrogradare… (…)
Ah, și ca să nu uităm… acum 3 ani, în 2017, parcă însoțeai Știința pe San Siro la meciul din Europa cu milanezii. Atunci “apăreai la meciurile noastre” în carne și oase, nu era nicio “scamatorie”, pe onoarea noastră!
Iar expresia “ca să nu uităm” e un fel de-a spune, nea Aurică.
Pentru că noi nu uităm nimic, niciodată.
Ținem minte când, din postura de președinte, ai girat genocidul lui nețoiu, securistul care ne numea “golani cu cazier” pentru că ne-am făcut datoria de suporteri și am luptat împotriva transformării Craiovei într-o feudă dinamovistă. Nu am uitat, nea Aurică, doar că preferăm să nu ne mai gândim la asta, pentru tot ce a reprezentat fotbalistul Țicleanu.
Pentru că noi îl vom cinsti mereu pe băiatul acela din Teliucul hunedorean, poreclit Chiose și venit de la Metalurgistul Sadu să intre în legendă la Clubul Sportiv Universitatea Craiova și la echipa națională”.
Cei de la club au îndreptat eroarea, iar Țicleanu a revenit cu o postare pe facebook: „M-a sunat între timp fratele meu, domnul președinte Sorin Cîrțu, ca să mă roage să spun că a fost o greșeală a unui tânăr care gestionează site-ul și că totul se va rezolva cu scuzele de rigoare. Gata, fraților, s-a rezolvat. Am reintrat în istorie. La mulți ani tuturor oltenilor!”

Politica