vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Târgu Jiu nu este de acord cu reducerea numărului de clase în unitățile de învățământ din oraș

Elevii din zonele ce au puține cazuri de COVID-19 se vor putea întoarce la școală începând cu data de 8 februarie. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu a salutat decizia autorităților și a făcut un apel la responsabilitate către cetățeni: „Elevii se întorc la școală! Este o veste foarte bună pe care am primit-o în această seară. Din 8 februarie, atunci când începe al doilea semestru, copiii noștri vor reveni în clase pentru că municipiul Târgu Jiu este în scenariul verde. Pentru ca lucrurile să rămână așa, va trebui ca noi să dăm dovadă de aceeași responsabilitate ca și până acum și să respectăm recomandările specialiștilor. Primăria Municipiului Târgu Jiu va continua să depună toate eforturile pentru ca unitățile de învățământ să nu ducă lipsă de nimic, iar copiii și cadrele didactice să-și desfășoare activitatea într-un climat de siguranță”, este mesajul primarului.
Marcel Romanescu spune că va purta discuții cu toți directorii unităților de învățământ din municipiul Târgu Jiu pentru a se asigura că pe 8 februarie cursurile vor începe fără probleme.
„Am făcut investiții majore în învățământ în ultimii ani, am asigurat fondurile necesare pentru a se lua toate măsurile de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, iar părinții pot sta liniștiți: copiii nu vor duce lipsă de nimic la școală. Mă bucur că, în cele din urmă, s-a hotărât ceea ce am cerut de mult timp: revenirea la un sistem descentralizat prin care măsurile se iau în funcție de situația de la fața locului. Mizez în continuare pe seriozitatea și responsabilitatea târgujienilor. Noi suntem pregătiți cu măsuri prin care să asigurăm un climat de siguranță în unitățile de învățământ”, a transmis edilul.
Chiar dacă și-a manifestat public bucuria pentru elevii ce se vor putea întoarce în clase, primarul din Târgu Jiu spune că nu este de acord cu reducerea numărului de clase în unitățile de învățământ din oraș.
„Nu sunt de acord cu reducerea numărului de clase în unitățile de învățământ târgujiene! Vorbesc aici inclusiv de cele mai căutate colegii din municipiu. Nu pot accepta așa ceva și nu poate exista justificare pentru acest lucru! Municipiul Târgu Jiu are un număr mare de elevi, iar colegiile naționale și liceele sunt, în fiecare an, ținta multor copii din întreg județul. Am investit sume uriașe în toate școlile din Târgu Jiu în ultimii ani. Toate beneficiază de dotări moderne. Ce facem acum? Obligăm copiii să caute licee din alte localități? Pentru ce? Noi le putem oferi tot ce este necesar pentru o educație sănătoasă. Avem cadre didactice foarte bine pregătite! Obligăm și acești oameni să își caute locuri de muncă în alte orașe? Apoi angajăm din nou suplinitori? Înțeleg că majoritatea colegiilor și liceelor pierd clase printr-o decizie căreia eu unul nu-i găsesc nici cea mai mică justificare! Nu pot accepta așa ceva și sper ca la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj să nu se ia asemenea decizii pripite”, a scris Marcel Romanescu pe pagina personală de Facebook.

Politica