vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un jandarm din Târgu Jiu încearcă să ajute o familie care a rămas fără locuință

Bogdan Cornoiu vrea să ajute o familie care a rămas fără locuință în urma unui incendiu. Jandarmul activează  în Timișoara, dar a făcut parte și din echipa Jandarmeriei Gorj. Acesta scoate la licitație trei tricouri aparținând unor fotbaliști de la echipe din Liga I, printre care și al mijlocașului de la CSU Craiova, Cristi Bărbuț.

„Împreună cu mai mulți colegi, strângem fonduri pentru a ajuta o familie cu mulți copilași a căror casă a fost mistuită de flăcări și trăiesc într-o sală de sport. În acest sens, voi scoate la licitație o parte din tricourile pe care le dețin de la echipe din liga 1 și 2. Prețul de pornire este 200 lei, pentru fiecare tricou. Câștigătorul va fi ales la finalul licitației. Licitația se va desfășura în perioada 18.12-21.12.2020“, este mesajul postat de Bogdan pe pagina lui de Facebook.

În perioada în care activa în carul Jandarmeriei Gorj, Bogdan a salvat două vieți: „Anul trecut a salvat din flăcări un bărbat, iar în anul 2015 a resuscitat o femeie, reușind să o readucă la viață după ce fusese, de asemenea, victima unui incendiu“, a mai transmis Jandarmeria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jandarmul nu s-a oprit acolo. În primăvara acestui an, el a salvat viața unei femei care voia să se sinucidă într-un moment de rătăcire.

„Bogdan plecase de acasă pentru a face unele cumpărături și, pe măsură ce se apropia de Podul Traian din municipiul Timișoara, a observat două persoane care păreau agitate, încercând să ceară ajutor prin apel 112. Nu a trecut indiferent și a aflat imediat că o femeie stă pe balustrada exterioară a podului, amenințând că vrea să își ia viața. S-a apropiat precaut de femeie și a întrebat-o ce se întâmplase, cerându-i permisiunea de a se apropia, întrucât nu se auzeau foarte bine. Într-un moment de neatenție, a reușit să o ia în brațe și să o îndepărteze de pericol. Colegul nostru a încercat să o liniștească și a predat-o în siguranță unui echipaj SMURD, ajuns la scurt timp“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Politica