joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujienii din zona de nord a orașului își vor putea duce copiii la o nouă grădiniță

Lucrările la grădinița din zona Colegiului „Ion Mincu”, din Târgu Jiu, au început. Potrivit primarului Marcel Romanescu, imobilul o să fie finalizat în maxim 9 luni. Lipsa de fonduri a întârziat începerea lucrărilor, dar autoritățile susțin că în acest moment constructorul este serios, iar șantierul este deja deschis.

„Anul acesta s-a desfășurat licitația pentru grădinița din incinta Colegiului Ion Mincu, de la atelierele de la Ion Mincu. Jumătate din acele spații au fost modernizate pentru laboratoarele pe care le folosește astăzi Colegiul Gheorghe Magheru, cealaltă jumătate din clădirea respectivă va fi folosită pentru o grădiniță și o creșă pe care le vom realiza în zona respectivă. Acolo, trebuie să recunosc, că am avut o întârziere, nu determinată de faptul că constructorul nu a fost serios ci determinată de faptul că a fost o problemă legată de finanțare, neavând toată suma asigurată în acest an și apărând și aceste probleme cu pandemia, am ajuns la o înțelegere cu cel care realiza lucrarea ca pe perioada anului 2020 să se desfășoare o mică parte din lucrări, urmând ca în 2021, în luna septembrie, să putem să finalizăm această lucrare. Și dacă se grăbea și dacă nu se grăbea, era clar că nu puteam da în folosință acel spațiu copiilor începând cu 1 septembrie 2020 și, de aceea, am amânat începerea lucrărilor în acea zonă și ne-am făcut un grafic de lucrări în așa fel încât o mică parte din lucrări să se desfășoare în 2020, pe care să le și putem achita, iar mare parte a lucrărilor să se desfășoare în primele nouă luni de zile ale anului 2021”, a transmis primarul Marcel Romanescu, potrivit igj.ro.

Târgujienii își vor putea duce copiii la noua grădiniță începând cu anul școlar 2021-2022. Momentul poate fi unul perfect pentru cei mici să-și înceapă o nouă etapă din viață. Toată lumea speră ca până în acel moment, problemele legate de coronavirus să dispară, iar toate unitățile de învățământ să-și desfășoare activitatea fără griji.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne dorim ca începând cu data de întâi septembrie să putem folosi la capacitate maximă acel corp de clădire. Acolo vorbim de șase grupe care se vor înființa. Decizia de a realiza această investiție a fost  determinată de faptul că, la venirea mea în funcția de primar, dacă pe zona de Sud a Municipiului Târgu Jiu aveam locații adecvate pentru copiii care doresc să meargă la grădiniță și la sau la creșă, condițiile în zona de nord nu erau tocmai în regulă. Foarte multe spații erau la parterul blocurilor și eu nu pot să consider o activitate corectă în anumite camere din incinta blocurilor.  De aceea, de data aceasta avem deja amenajat părculețul, amenajăm spațiu adecvat și o parte din curtea Colegiului Ion Mincu va fi cu această destinație, asigurarea unui spațiu adecvat pentru grădinița și creșa care se va construi în acea zonă”, a mai transmis primarul.

foto: igj.ro

Politica