sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au stabilit grupele Cupei Mondiale ce va avea loc în Franța în 2023

Luni, 14 decembrie, la Palatul Brongniart din Paris, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la Cupa Mondială de Rugby ce va avea loc în Franța în 2023.
Zona europeană, din care face parte și România, are două bilete directe spre Cupa Mondială, Europa 1 și Europa 2 – primele două clasate în ierarhia Rugby Europe Championship în clasamentul cumulat tur-retur 2021-2022 și un bilet ce trimite la turneul final de calificare – Europa 3, ocupanta locului 3 în REC.
În acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus, ediția 2020 a REC nu este finalizată, fiind de disputat meciurile din ultima etapă, amânate deja de două ori: România – Belgia, Spania – Portugalia și Georgia – Rusia, o decizie în acest sens urmând a fi anunțată de Rugby Europe în zilele următoare.
Echipele care şi-au asigurat deja locul la Mondialul din 2023 în urma rezultatelor obținute la Cupa Mondială din 2019 din Japonia sunt Africa de Sud, campioana mondială en-titre, Franţa, în calitate de ţară gazdă, Noua Zeelandă, Ţara Galilor, Anglia, Irlanda, Australia, Japonia, Scoţia, Argentina, Fiji şi Italia.
Ocupantele celorlalte opt locuri restante vor fi stabilite în urma turneelor de calificare regionale (competiții regionale) și trans-regionale. Această fază se va încheia cu un turneu final programat pentru noiembrie 2022, la care vor participa patru echipe, câștigătoarea acestuia urmând să obțină ultimul bilet pentru Franța.
Grupele de la Cupa Mondială de Rugby din 2023:
Grupa A: Noua Zeelandă, Franța, Italia, Africa 1, America 1
Grupa B: Africa de Sud, Irlanda, Scoția, Europa 2, Asia/Pacific 1
Grupa C: Țara Galilor, Australia, Fiji, Câștigătoarea turneului final de calificare, Europa 1
Grupa D: Anglia, Japonia, Argentina, America 2, Oceania 1

Etapa restantă a Rugby Europe Championship 2020 se va disputa în weekendul 6-7 februarie

Rugby Europe a anunțat marți datele de disputare ale meciurilor din etapa restantă a Rugby Europe Championship 2020, partide amânate deja de două ori până acum din cauza pandemiei de coronavirus.
Astfel, în weekendul 6-7 februarie, vor avea loc partidele: România – Belgia, Georgia – Rusia, Spania – Portugalia.
Data exactă de disputare a meciurilor, locația și ora de începere vor fi anunțate zilele următoare.
În weekendul 20-21 februarie va avea loc meciul de baraj dintre ultima clasată în Rugby Europe Championship și Olanda, câștigătoarea Rugby Europe Trophy.
Cele cinci etape ale Rugby Europe Championship 2021 se vor disputa între lunile martie și iulie, în perioada ferestrei competiționale World Rugby.
Programul ediției de anul viitor va fi anunțat complet după finalizarea ediției 2020.
Ediția 2021 a Rugby Europe Championship marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursa: frr.ro

Politica