vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă 9 deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu au fost infectați

Penitenciarul Târgu Jiu continuă să se confrunte cu noi cazuri de COVID-19. La începutul acestei săptămâni, alți 9 deținuți au fost testați pozitiv și transportați la Penitenciarul Spital Jilava, acolo unde vor fi tratați.

„În continuarea comunicărilor referitoarea la situația epidemiologică de la Penitenciarul Târgu Jiu, vă informăm că alte nouă persoane private de libertate au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru depistarea COVID-19. Persoanele nou confirmate se aflau pe aceeași secție de deținere. Deținuții sunt asimptomatici și deja au fost transferați la Penitenciarul Spital Jilava în vederea aplicării conduitei terapeutice specifice. Situația la nivelul Penitenciarului Târgu Jiu este gestionată cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj”, a spus Lavinia Lupu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu, la Radio Târgu Jiu.

Reprezentanții Penitenciarului susțin că atmosfera nu este una rea printre deținuți, chiar dacă aceștia s-ar putea speria de o eventuală infectare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Referitor la starea de spirit în rândul deținuților, aceasta este corespunzătoare, situațiile înregistrate fiind în permanență prelucrate. Misiunile specifice locului de deținere se desfășoară fără disfuncționalități și menționăm că în această perioadă un accent deosebit se pune pe implementarea măsurilor de intervenție specifice privind monitorizarea medicală a tuturor persoanelor custodiate, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor și dezinfectarea spațiilor”, a mai spus Lavinia Lupu.

În urmă cu o săptămână, alți 4 deținuți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu au fost infectați cu COVID-19. Aceştia au prezentat forme ușoare și au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

Politica