vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

55 de focare în Vâlcea: Polițiștii, jandarmii și pompierii au ieșit, din nou, în controale

Numărul îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2 crește, în mod îngrijorător, de la o zi la alta în Vâlcea. Joi dimineața, în județ erau active 55 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice, iar în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 192 persoane confirmate pozitiv
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei au fost confirmate 6.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 62 de decese. Persoanele decedate se aflau în evidență și cu alte afecțiuni medicale.
Polițiștii vâlceni continuă să acționeze pentru limitarea și prevenirea infectării de Covid 19, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu. În acest context au fost desfăşurate 17 acțiuni independente și alte 6 acțiuni în cooperare cu efective de jandarmi, pompieri, poliție locală, D.S.V.S.A., D.S.P. și I.T.M.
„Au fost legitimate peste 3.000 de persoane și verificate 134 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă”, informează polițiștii din județul Vâlcea.
Totodată, oamenii legii au dat 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.500 de lei. Dintre acestea, 97 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 18 sancțiuni au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație, în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Politica