joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele CJ Mehedinți: ,,Guvernul PNL refuză să deblocheze situația pe care a creat-o la DGASPC! Prefectul nu știe ce vorbește!”

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat că va face tot posibilul să asigure salariile angajaților DGASPC care nu și-au mai primit banii cuveniți de 2 luni de zile și arată cu argumente clare că de acest lucru grav și de netolerat se face vinovat guvernul PNL și prefectul județului,  nicidecum instituția pe care o conduce: „Prefectul de Mehedinți a îmbrăcat haina de politician pe care ar fi trebuit să o arunce în urmă cu o lună și jumătate, când a pierdut funcția în care se visa și încearcă să îmi dea lecții de administrație și să disculpe Guvernul PNL care dovedește pe zi ce trece că aplică doar LEGEA DEZASTRULUI pentru români! Domnule prefect, vă amintiți, „Fapte, Nu Vorbe!” este sloganul cu care v-am bătut la alegerile locale?! Nu a fost greu pentru că oamenii știu că de-a lungul timpului, eu am făcut tot ce am putut pentru a asigura investițiile de care au nevoie mehedințenii și la fel s-a întâmplat și cu salariile angajaților instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Mehedinți. În schimb, dumneavoastră??!! Aruncați doar vorbe! Dacă mă puteți contrazice, vă somez să le spuneți mehedințenilor ce ați făcut pentru a aduce de la Guvern banii pe care, prin lege, Executivul României este obligat să îi aloce pentru plata salariilor și cheltuielilor de funcționare ale DGASPC? Le spun eu, când e vorba despre fapte, nu ați făcut NIMIC!
Consiliul Județean Mehedinți a alocat până în prezent, sistemului de protecție a copilului, o sumă mult mai mare decât procentul de 10% din bugetul necesar pe care avea obligația să îl asigure potrivit OUG. 103/2013. Pe de altă parte, Guvernul PNL a alocat 26% (17.654.890 lei) deși are obligația, potrivit aceleiași ordonanțe, să asigure 90% din buget (66.658.000 lei). Am alocat mai mulți bani decât este prevăzut în lege, tocmai pentru că știu și înțeleg nevoile fiecărui angajat din sistem. La rectificarea bugetară care s-a votat în Consiliul Județean săptămâna trecută, s-au alocat banii pentru salariile aparatului propriu al DGASPC Mehedinți, pentru că aceste cheltuieli sunt în sarcina Consiliului Județean, celelalte fiind în sarcina Guvernului. În momentul de față, Consiliul Județean nu are fonduri pentru a acoperi golurile Guvernului PNL. În contul de execuție al instituției sunt sume angajate conform Hotărârii de aprobare a bugetului de la începutul anului. Sunt bani care acoperă contracte materiale, utilități, contracte cadru pentru deszăpezire, cheltuieli angajate care nu pot fi anulate, iar acest lucru îl poate înțelege oricine, mai ales că Guvernul trebuie să asigure banii pentru funcționarea DGASPC până la sfârșitul anului. În plus, Consiliul Județean are în derulare investiții cu fonduri europene în valoare de 130 milioane euro, proiecte pentru care, în buget au fost angajate cheltuieli pentru contribuțiile proprii și cofinanțări. Încă de la aprobarea bugetului de stat, când Guvernul PNL nu a alocat banii necesari funcționării DGASPC, am atras atenția public și am trimis numeroase solicitări Executivului pentru a redresa situația, dar liberalii au încercat să folosească politic această situație și o fac în continuare, în loc să aloce banii. Îi asigur pe angajații DGASPC că am făcut și fac tot posibilul pentru a rezolva nedreptatea pe care o face Guvernul PNL! Înțeleg situația prin care trec, dar vina aparține exclusiv Guvernului și reprezentanților PNL din Mehedinți care nu fac nimic pentru a achita salariile oamenilor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica