Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Consiliul Județean Olt pregătește salarizarea pentru DGASPC

Publicat

pe

Echipa de consilieri județeni din Olt s-a reunit în cadrul unei ședințe extraordinare al cărui singur subiect de zi a fost rectificarea bugetului pentru județul în cauză.
Astfel, în urma hotărârii privind rectificarea bugetară la nivelul județului Olt, aprobată cu unanimitate de voturi, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului îi vor fi alocați 2,8 milioane de lei, anunță gazetaoltului.ro
„Am avut o ședință de îndată a Consiliului Județean în care am alocat 2,8 milioane de lei pentru DGASPC în încercarea de a-și mai lua salariile încă o lună. Noi trebuia să dăm salariile luni, pe data de 9 noiembrie. Probabil, până la finalul săptămânii angajații DGASPC își vor lua salariile. Nu știu cum vom închide anul pentru că acestea au fost ultimele economii pe care Consiliul Județean le-a luat de la toate instituțiile subordonate și a reușit să le facă de la investițiile nerealizate până la acest moment și am reușit să alocăm acești bani astfel încât DGASPC să își ia salariile. Am făcut și către Guvern din nou o solicitare. Așteptăm să vedem dacă vor aplica legea și se vor ține de cuvânt să aloce și dânșii obligațiile lor, măcar o parte din ele, pentru că toate nu mai pot fi onorate că deja anul se termină și i-am alocat noi. Legea spune că Unitatea Administrativ Teritorială (UAT-ul) trebuie să pună minim 10 la sută și Guvernul până la 90 la sută. Guvernul a pus anul acesta 27 milioane de lei și Consiliul Județean aproape 80 milioane de lei. Deci disproporția este una clară față de ce spune legea și cred că nu mai este loc de interpretare”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.
Pe lângă DGASPC, în subordinea Consiliului Județean Olt se află și alte instituții care necesită cheltuieli cu personalul, bunurile sau serviciile, ce trebuie acoperite atât de Consiliul Județean, cât și de Guvern.

Andreea Tigoianu

Continue Reading