vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Speriați de pandemie, părinții își mută copii în școlile de la țară

Forțați de pandemie, unii părinți de la oraș descoperă avantajele școlilor de la țară. Aici, numărul elevilor din fiecare clasă e mai mic, iar pericolul infectării elevilor cu virusul SARS-CoV-2 e mai redus în mediul rural.

La Școala Gimnazială „Grigore Geamănu” din comuna Turcinești, Gorj, șase elevi s-au transferat de la școlile din mediul urban.

Este și cazul unei tinere care a muncit în Italia, iar la revenirea în țară, din cauza pandemiei, a ales să-și ducă cei doi copii la țară unde sunt crescuți de bunic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă, sunt și familii care s-au mutat de la oraș în comuna Turcinești. Simona Cuteanu este mamă a doi copii, iar pentru mai multă siguranță a decis să îi aducă la școala din sat. „Spațiu, mai liber, o școală curată, spațiu mai mare, nu este atât de aglomerat ca în oraș cu toate că puteam merge și în oraș, că suntem cam la aceeași distanță și de oraș și de comună. Ei din prima zi s-au acomodat, orice copil în colectiv se acomodează foarte repede”.

În comuna Turcinești au început școala 106 elevi, potrivit Digi24.

La nivelul județului Gorj, în data de 15 septembrie 2020, situația epidemiologică se prezenta astfel:

  • 492  persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
  • 1755 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 1569 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 76 persoane au decedat.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 10896 teste, din care 27 sunt în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 14 noi cazuri de îmbolnăvire.

Politica