Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Arafat: Cei care nu poartă mască sunt o amenințare pentru ceilalți

Publicat

pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, atrage atenția într-o postare pe Facebook că în spațiul public sunt lansate dezinformări și manipulări care vor să îi convingă pe oameni să nu poarte mască. Arafat se referă și la situația din ziua alegerilor, când cetățenii nu vor fi lăsați să voteze dacă refuză să poarte masca în interiorul secției de vot. 

„Discuțiile  despre purtarea măștii și despre obligația de a purta masca la intrare în secția de vot continuă, invocând dreptul la vot chiar dacă nu vrea un votant să poarta masca în interiorul secției de vot. (…) Din punct de vedere al sănătății publice, persoana respectivă este o posibilă sursă de infecție pentru alte persoane aflate în secția de vot, respectiv membrii comisiei și alegătorii care se află în secție. Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt”, scrie Raed Arafat.

Arafat compară situația unei persoane care refuză să poarte masca cu cineva care intră în secția de vot cu „arma la vedere”.

„Să luăm o situație ipotetică: O persoană se prezintă la secția de vot cu o armă la vedere, ea nefiind condamnată și având la momentul respectiv dreptul sa voteze; O lăsăm să intre în secția de vot să voteze sau este oprită la intrare pentru a proteja persoanele aflate în interior?”, scrie șeful DSU.

Secretarul de stat în MAI face apel la populație să nu creadă manipulările și dezinformările lansate în spațiul public și să respecte regulile.

„În concluzie, pentru binele nostru, haideți să lăsăm dezinformarea și manipularile la o parte, să fim mai întelepți decât cei care încearcă să ne folosească ca unealtă sau un produs pentru rating, pentru profit sau pentru alte interese, și să privim ce se întâmplă peste tot în jurul nostru și în lume punând un singur interes în fața noastră și anume cel al comunității și al celor apropriați nouă. (…) Așa cum trebuie să respectăm limita de viteză ca să nu punem viața altora în pericol, chiar dacă ne place viteza, trebuie să respectăm regulile de sănatate publică în perioada unei pandemii chiar dacă ele nu ne convin nouă. Regulile respective au un singur scop și anume protejarea sănătății publice, a sănătății comunității, a celor din jur, inclusiv a celor dragi nouă”, mai scrie Arafat, citat de Digi24.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.