marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au ales să nu respecte regulile dar să se roage pentru sănătate, la moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș

Pelerinaj fără nicio regulă respectată în Timișoara! Credincioșii s-au adunat în mare număr, marți, la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Sfântul Banatului, pentru a lua parte la ritualul de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. În timp ce unii nu aveau mască, alții purtau incorect masca, fie o țineau la gât, fie la bărbie.

Cu busoiuc în mână, oamenii au stat cu orele la rând să se roage pentru sănătate. Racla cu sfintele moaște este scoasă din catedrală o dată pe an, iar credincioșii au venit în număr mare să îl cinstească pe ocrotitorul Banatului. Unii dintre ei, însă au uitat de regulile impuse de pandemie.

”Nu se întâmplă nimic dacă sărută oamenii racla și sărutăm noi. Nu are putere pentru că e puterea lui Dumnezeu și mai mare. Nu mi-e frică pentru că e puterea lui Dumnezeu și nu mi-e frică. Mi-e frică de om, dar de Dumnezeu nu mi-e frică”, a declarat o credincioasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă pe toată durata slujbei preoții, dar și jandarmii prezenți la fața locului, le-au amintit oamenilor cât de importantă este prevenția, nu toți au ascultat spusele lor.

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: „Nu este slujbă și rânduială la care să nu facem apel la credincioși să ne păstrăm și credința, dar să ținem cont în asemenea condiții și de cele spuse de medici. Nu se trage cu cartușe, dar se trage cu virusul acesta care, din nefericire, unde intră cu greu mai iese.”

foto: opiniatimisoarei.ro

Politica