sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Prim-ministrul Orban a inaugurat stația de comprimare de la Bibești

Potrivit premierului Ludovic Orban, obiectivul Guvernului este să extindă cât mai mult rețeaua de magistrale, astfel încât gazul să fie adus mai aproape de comunitățile locale, iar acestea să poată dezvolta rețele inteligente. Premierul a fost prezent, la inaugurarea Stației Turbocompresoare Bibești, din județul Gorj.
Conducta de transport gaze BRUA este în construcție și urmează să fie finalizată în cursul acestui an, până la începutul lui noiembrie, susține premierul.
„Stația de comprimare de la Bibești face parte din Faza I a magistralei de transport gaze BRUA, un proiect strategic, un proiect care a fost aprobat, susținut și finanțat de la nivelul european, evident cu cofinanțare din partea Transgaz. Conducta BRUA, care este în construcție și urmează să fie finalizată în cursul acestui an, până la începutul lui noiembrie, conform graficului de lucrări, este o magistrală de transport cu o lungime de 479 de kilometri. Pe traseul gazoductului sunt trei stații de comprimare”, a declarat Orban.

Politica