vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Drumul spre Izvoarele Cernei, reabilitat cu bani de la Guvern

Drumul județean care duce spre Izvoarele Cernei a fost inclus în lista-sinteză de investiții a Companiei Naționale de Investiții. Drumul are o lungime de 18 kilometri și este tranzitat de mulți turiști. Până acum, drumul a fost „reabiltat” din loc în loc, deși are nevoie de reabilitare completă.
„În urma solicitării transmise de Consiliul Județean Gorj către Compania Națională de Investiții, obiectivul «Reabilitare drum județean 671, ce traversează localitățile (DN 67D) Apa Neagră-Padeș-Călugăreni-Cloșani-Valea Mare, Județul Gorj» a fost inclus în lista-sinteză de investiții din cadrul subprogramului «Drumuri de interes local și drumuri de interes județean» din Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), aprobată prin ordin de ministru în data de 19.08.2020”, a transmis Consiliul Județean Gorj.
Prin demersurile inițiate, Consiliul Județean Gorj vizează reabilitarea integrală a DJ 671, care are o lungime de 17,987 km, fiind necesare lucrări de consolidare a sistemului rutier, realizarea de podețe, rigole, acostamente, accese la proprietăți, drumuri laterale, piste pentru bicicliști și trotuare, precum și reabilitarea a patru poduri.
Investiția se ridică la suma de 44.583,062 mii lei TVA inclus.
„Valoarea totală a investiției este de 44.583,062 mii lei TVA inclus, din care construcții + montaj 41.283,786 mii lei inclusiv TVA. Conform ghidului de depunere pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, urmează etapa a II-a de depunere a documentelor, în vederea semnării contractului de finanțare”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Gorj.

Sursă foto: Gorjeanul

Politica