joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Rotaru, activ pe piața transferurilor: își ia portar de 37 de ani!

Situația incertă a lui Mirko Pigliacelli l-a determinat pe patronul CSU să caute soluții de rezervă.

Mihai Rotaru schimbă de la un sezon la altul strategia de transferări. În actuala stagiune pare să copieze modelul CFR Cluj, echipă ce câștigă an de an titlul cu jucători experimentați. Astfel, după ce l-a cumpărat pe Marius Constantin, 35 de ani, clubul lui Rotaru e interesat de Răzvan Pleșca, portarul de 37 de ani, tot de la Mediaș.
Veteranul dintre buturile ardelenilor a recunoscut pentru Gsp.ro: „Așa este! Există un interes pentru mine din partea Universității Craiova. Reprezentanții celor două cluburi urmează să se înțeleagă și să se facă transferul. Eu nu am impresar, deci n-o să fie nicio problemă din punctul meu de vedere. Sunt fericit de interesul Universității. Cel mai important pentru noi în aceste momente este să fim sănătoși. Doamne ajută!”. Mutarea l-ar putea implica și pe Laurențiu Popescu, 23 de ani, într-un eventual schimb de portari.
Interesul pentru Pleșca poate fi catalogat drept un semnal că italianul Mirko Pigliacelli ar putea părăsi clubul din Bănie. Încă din aprilie, portarul italian anunța în presa din țara natală că vrea înapoi acasă: „În primul an în România m-am simţit foarte bine, dar acum simt nevoia să mă întorc în Italia, să revin acasă, vreau retrăiesc din nou fotbalul italian”. În urmă cu 10 zile, impresarul său, Danilo Caravello, a lăsat să se înțeleagă că Pigliacelli poate reveni în Italia: „Mirko a avut un campionat extraordinar, preliminariile Europa League vor începe în curând. Pentru Craiova este un element important, dar nostalgia Italiei s-a făcut simțită. Are un contract pe trei ani, vom decide împreună cu clubul”.
Gaz Metan Mediaș a fost una dintre principalele piețe din care Mihai Rotaru și-a cumpărat jucători: Carlos Fortes, Antoni Ivanov, Ovidiu Bic, iar mai nou Marius Constantin, iar acum Pleșca.

Politica