Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Peste 100 de cazuri si un deces la caminul de batrani

Publicat

pe

Update/Politia a deschis un dosar penal.

„In cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la un cămin pentru persoane vârstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate povitiv cu virusul COVID 19.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună
soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.” – IPJ Dolj

La randul sau, Prefectul județului Dolj, Nicusor Rosca, a afirmat:

„Am solicitat o inspecție la fața locului pentru a identifica măsurile care s-au luat până acum și ce s-a întâmplat acolo de numărul de infectări a crescut așa de repede în ultima perioadă. O echipă DSP Dolj este la cămin pentru a identifica posibilele cauze a acestei creșteri. Situația de la cămin nu ne-a luat prin surprindere, dar din cauza metodologiei privind testările, iată că a reieșit un număr mare de persoane infectate, acum la noua testare. Persoanele sunt asimptomatice, doar două iau tratament cu antibiotic. Sperăm la o evoluție bună. Cum avem un rezultat, în urma inspecției de acolo, îl vom transmite”.

_________

Peste o suta de cazuri de coronavirus au fost inregistrate la Caminul de Persoane Varstnice Craiova, institutia fiind in carantina. Un batran cu Covid-19 a decedat. DSP a depistat focarul in 24 iulie.

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje.
Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19:

 • 16 beneficiari din 270 rezidenţi
 • 8 personal de îngrijire din 100 persoane

Ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat, astfel
că la data de 12.08.2020, situaţia este următoarea:

Total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi și 26 personal) din care:

 • 45 beneficiari cazuri active
 • 13 personal de îngrijire cazuri active
 • 67 persoane vindecate
 • 1 deces, rezident cu comorbidităţi

Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome. Decesul a fost înregistrat, pe 29.07.2020, la un rezident în vârstă de 87 de ani cu multiple comorbidităţi.”- arata DSP Dolj, intr-un comunicat de presa.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova.

„S-au dispus următoarele măsuri:

 • S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent
 • Carantinarea unităţii până la închiderea focarului
 • Dezinfecţia tuturor spaţiilor
 • Utilizarea corespunzătoare a echipamentului de protecţie de către personal
 • Personal de îngrijire dedicat pentru rezidenţii pozitivi Covid19
 • Triajul epidemiologic zilnic al personalului de îngrijire
 • Monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS COV 2.”- se mai arata in comunicatul DSP Dolj

Si la Casa Ethos au fost confirmate, aseara, 6 cazuri.

Continue Reading