vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o lună, în România ar putea să se înregistreze zilnic peste 2.800 de cazuri de COVID-19

Specialiştii în sănătate publică lansează un scenariu alarmant: peste o lună, în România ar putea să se înregistreze zilnic peste 2.800 de cazuri de COVID-19, dacă tendinţa actuală se menţine. De asemenea, secţiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăşi 70.

Analiza a luat în calcul datele INSP pentru fiecare zi de la confirmarea primului caz, dar şi o posibilă evoluţie pentru următoarea lună, pentru data de 8 septembrie, scrie Adevărul.

Potrivit datelor din perioada 1 iunie – 8 august, se constată că tendinţa este puternic ascendentă în ceea ce priveşte numărul de persoane confirmate zilnic, astfel că pentru data de 8 septembrie se prognozează un număr de 2.830 de infectări cu SARS-CoV-2. În plus, tendinţa este puternic crescătoare şi când vine vorba de numărul de cazuri active în fiecare zi, astfel că la începutul lunii următoare am putea ajunge la 52.200 de cazuri active.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tendinţa se păstrează şi pentru numărul total de pacienţi COVID-19 internaţi pe secţii, acest număr urmând să ajungă la 14.000 peste o lună. Şi numărul de pacienţi COVID-19 internaţi la ATI ar putea să se dubleze, astfel că am putea ajunge la 825 de pacienţi în stare gravă la 8 septembrie. În ceea ce priveşte decesele, tendinţa este puternic crescătoare, iar numărul prognozat de decese zilnice pentru 8.09.2020 este de 73.

De asemene, creşte şi numărul pacienţilor asimptomatici sau cu forme uşoare COVID-19 internaţi. Numărul prognozat de pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare COVID-19 internaţi pentru 8.09.2020 este de 5.600. Pe de altă parte, tendinţa este crescătoare şi pentru numărul de persoane vindecate zilnic, urmând să atingem 1.000 de vindecări peste o lună. Principalii indicatori analizaţi la nivel naţional şi pe judeţe au fost: persoane confirmate pozitiv zilnic, cazuri active zilnic, persoane vindecate zilnic, persoane decedate zilnic, total pacienţi COVID-19 internaţi pe secţii zilnic, pacienţi asimptomatici/forme uşoare internaţi pe secţii zilnic, total pacienţi COVID -9 în ATI zilnic.

Ieri, bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns la 65.177 de cazuri. În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.415 noi îmbolnăviri, nivel-record de la începutul pandemiei, din 22.607 teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 2.807 de decese, din care 43 în ultimele 24 de ore.

Politica