vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30 iunie, ultima zi în care puteți depune Declarația Unică

Declarația Unică 2020 trebuie depusă mâine, 30 iunie 2020, aceasta fiind ultima zi în care persoanele fizice pot face acest lucru.

ANAF a postat, pe pagina sa de Facebook, modelul Declarației Unice, potrivit gandul.ro

Declarația unică trebuie depusă de toate persoanele fizice care au venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă!), chirii, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse, informează ANAF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici pensionarii nu scapă de Declarația Unică, dacă obțin venituri din alte surse, decât pensiile.

Plafonul de 12 salarii minime brute garantate în plată este de 24.960 lei. Astfel încât, dacă totalul veniturilor extrasalariale în cuantumul net anual sunt situate sub pragul de 24.960 lei, asigurarea la sistemul public de pensii și la sistemul de sănătate este opțională!

Dacă veniturile extrasalariale sunt în cuantum net anual egale sau mai mari decât plafonul de 24.960 lei, atunci asigurarea la sistemul asigurărilor sociale și la sistemul asigurărilor de sănătate este obligatorie.

Politica