sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Primul caz de infectare cu Covid-19 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

După ce zeci de cadre medicale de la spitalele din Slatina, Caracal și Corabia, dar și de la Ambulanța Olt, au fost infectate cu coronavirus, iată că SARS-Cov-2 a pătruns și în Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu: „În data de 28.06.2020, la nivelul Inspectoratului pe Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt s-a înregistrat primul caz de infectare cu Covid-19, a unui cadru care își desfășoară activitatea în plan operativ și au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”.

Au fost testați alți 27 de angajați, care se vor autoizola până la sosirea rezultatelor. Militarul este asimptomatic și a fost internat în spital. Capacitatea de intervenție nu a fost afectată, încă de la începutul pandemiei fiind luate măsuri de dislocare a unor echipaje în puncte de lucru temporare, în toate cele șapte subunități de intervenție din județ.

De la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Olt au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent, a precizat reprezentantul ISU Olt, citat de olt-alert.ro

Politica