Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Începe examenul de Bacalaureat 2020: liceeni râmniceni, încurajați de primarul orașului

Publicat

pe

Liceeni din întreaga țară încep examenul de Bacalaureat. Astăzi, elevii vor fi puși în fața probei scrise la Limba și Literatura Română. În Râmnicu Vâlcea, primarul orașului, Mircia Gutău, nu a uitat să-i încurajeze pe tineri. Edilul este conștient că examenele finale vor fi diferite, din cauza pendemiei de coronavirus, dar este convins că râmnicenii ce-și încheie aventura la liceu vor găsi inteligenţa şi puterea necesare pentru împlinirea oricăror ţeluri pe care și le-au propus în viaţă.
„Multe au fost lucrurile ce au lipsit oraşului în acest început de vară sub spectrul coronavirusului. Iar printre acestea se numără şi alaiurile festive de absolvenţi de liceu care, în anii precedenţi, umpleau de culoare bulevardele Râmnicului. Chiar dacă nu am mai avut ocazia de a vă vedea şi saluta la absolvirea liceului, am ştiut că, până şi în aceste condiţii vitrege de izolare şi distanţare, voi continuaţi să învăţaţi cu asiduitate pentru examenul de maturitate care vă stă înainte. Şi sunt convins că veţi trece cu bine de acest Bacalaureat, la fel cum am certitudinea că veţi găsi inteligenţa şi puterea necesare pentru împlinirea oricăror ţeluri pe care vi le-aţi propus în viaţă. Sunt, de aceea, onorat ca în numele comunităţii locale a Râmnicului să vă felicit pentru absolvirea unui întreg ciclu de învăţământ şi să vă doresc din inimă mult succes la toate examenele pe care le aveţi înaintea voastră!”, este mesajul lui Mircia Gutău.

Programul pentru examenul de Bacalaureat 2020:
– 22 iunie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) -proba scrisă
– 23 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
– 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă: Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatori, din filiera vocațională. Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.
– 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă
În funcție de profilul urmat la liceu, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist.
– 30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
– 30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00
– 1 – 4 iulie – Rezolvarea contestațiilor
– 4 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale.

Continue Reading