sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Tineretului și Sportului, replică pentru Sorin Cârțu: „Am putea să simțim o frustare”

Sorin Cârțu, președintele CSU Craiova, s-a arătat deranjat de faptul că oamenii au voie la spectacole cu 500 de participanți, dar nu pot ajunge pe stadion, să-și încurajeze echipa favorită.
„Dai drumul la spectacole cu 500 de oameni, care stau unul lângă altul, dar nu dai voie la spectatori în tribune. Cu ce drept le interzici accesul ăstora care au plătit abonament?”, spunea Cîrțu la Digi Sport acum câteva zile.
Între timp, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, i-a dat replica lui Sorin Cârțu: „Comparând cu zona de cultură, cu spectacolele, noi, cei din zona sportului, am putea să simțim o frustare. Dar publicul este diferit. Cel din zona sportului e mai numeros, mai pătimaș și interacționează diferit față de participanții la un spectacol. În plus, ca organizator de meciuri, este foarte dificil să selectezi 4-500 de spectatori și să limitezi posibilitatea altora de a participa. La Craiova sunt 7.000 de abonați. Cum selectezi cine vine la meci?”, a declarat Ionuț Stroe într-o conferință de presă.
Ionuţ Stroe a anunţat, marţi, că Liga 1 se va putea relua începând cu data de 1 iunie. Pe 20 iunie ar putea fi reluat automobilismul, iar pe 2 iulie ar putea avea loc Turul Ciclist al Sibiului.
„Există solicitări pentru reluarea competiţiilor în aer liber. Până acum: fotbalul – 13 iunie, automobilismul – 20 iunie cu etapele de la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul – 2 iulie cu Turul Ciclist al Sibiului. De asemenea, suntem în discuţii cu organizatorii uneia dintre cele mai importante competiţii de motociclism din calendarul internaţional, (Red Bull) Romaniacs se numeşte, iar ei doresc organizarea acesteia în 21-25 iulie. Dar suplimentar faţă de regulile privind combaterea coronavirusului, la competiţiile internaţionale avem şi alte condiţii de respectat, apropo de sosirea participanţilor din ţări unde încă există un risc epidemiologic ridicat. Deci pentru cele internaţionale e puţin problematic, aş prefera să le amânăm până când nu vor mai exista restricţii privind mobilitatea în spaţiul internaţional”,  menţiona ministrul marți.

Politica