vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 350 de jandarmi vâlceni, mobilizați în misiuni specifice de 1 iunie

Peste 350 de jandarmi au fost mobilizați în misiuni specifice pe perioada minivacanţei de 1 Iunie. Astfel, în perioada 30 mai – 01 iunie, Jandarmeria Vâlcea a intensificat misiunile de patrulare alături de celelalte forţe de ordine, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ.
„În ceea ce priveşte zona montană a judeţului şi măsurile de relaxare din această perioadă, se estimează o creştere a persoanelor pasionate de drumeţii, mersul cu bicicleta pe traseele montane şi alpinism.
Jandarmii montani vor funcţiona la o capacitate corespunzătoare în staţiunile Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata, Voineasa şi pe traseele turistice, atât pentru informarea şi îndrumarea turiştilor, cât şi pentru prevenirea oricăror incidente nedorite”, au transmis jandarmii vâlceni la începutul weekend-ului.
Recomandările pe care le fac jandarmii în această perioadă sunt legate în primul rând de respectarea de către turişti a unor reguli de bază în ceea ce privesc măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2, să aibă echipament potrivit pentru activităţile de alpinism şi ciclism, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.
„Reamintim cetăţenilor că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, spun jandarmii.

Politica