Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 4 milioane de lei, investiți în reabilitarea faţadelor mai multor blocuri din centrul Râmnicului

Publicat

pe

Primăria municipiului va reabilita termic faţadele mai multor blocuri din zona centrală şi de la intrarea în oraş din zona Troianu. Lucrările se vor derula în baza Contractului de finanţare în valoare de 4.092.547 lei, semnat în cursul anului trecut.
„În conformitate cu Ordinul MLPDA nr. 1496/14.05.2020, municipiul va primi în cursul acestui an suma de 500.000 lei pentru anveloparea imobilelor bloc 2 de pe Calea lui Traian din zona Troianu şi bloc „Anton Pann”, bloc L – Calea lui Traian, bloc L – Regina Maria şi bloc K – Scuarul Mircea cel Bătrân din zona centrală; diferenţa de bani urmează să fie virată în cursul anului viitor. În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocului 1 – Calea lui Traian (zona Troianu), în perioada următoare se aşteaptă să fie semnat un contract distinct de finanţare în cadrul aceluiaşi Program multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, derulat conform OUG nr. 18/2009. Numărul total al apartamentelor din cele 6 blocuri care vor beneficia de lucrări de anvelopare este de 383”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.
Potrivit autorităților locale, banii de la bugetul de stat acoperă 60% din valoarea investiţiei, restul sumelor necesare fiind asigurate de la bugetul local – 15% şi de către proprietarii apartamentelor beneficiare – 25%. Procedura de selecţie a executantului s-a anulat de patru ori din lipsă de ofertanţi, a cincea oară prezentându-se trei oferte, care se află acum în evaluare.

Continue Reading