miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANPC: Măști de protecţie periculoase, vândute în România

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, avertizează populaţia că pe piaţa românească au fost puse în vânzare modele de măști aflate pe lista produselor periculoase.

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook, citat de psnews.ro

Conform specialiştilor, aceste tipuri de măşti nu oferă niciun fel de protecţie, existând riscul apariţiilor şi unor alergii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile române au decis obligativitatea purtării măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise în perioada stării de alertă.

Politica