vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cele două ținte pentru atacul CSU!

Cu o pleiadă de jucători liberi de contract de la finalul lui iunie, oltenii pot construi o super-echipă

155 de jucători din Liga 1 vor rămâne liberi de contract de la data de 30 iunie, astfel încât cluburile românești își pot contura loturile fără cheltuieli prea mari. CSU vrea concurență serioasă pentru bosniacul Elvir Koljic, care a avut un start fantastic în alb-albastru, apoi a fost măcinat de accidentări, fără a mai reuși să revină la forma inițială.
Una dintre țintele grupării oltene este George Țucudean, care-și încheie înțelegerea cu campioana CFR Cluj în această vară. Este puțin probabil ca arădeanul să mai continue în Gruia, dată fiind relația tensionată cu Dan Petrescu, antrenor care l-a înjurat la finalul meciului cu Astra, de la începutul lui 2020.
Ar fi o dublă lovitură pentru CSU Craiova, ce are în vedere atât întărirea atacului, dar și slăbirea celor de la CFR Cluj, principala contra-candidată în bătălia pentru titlu. În stagiunea precedentă, Țucudean a fost golgheterul Ligii 1, cu 18 reușite care au ajutat-o pe CFR Cluj să ia un nou titlu de campioană.
CSU nu are o concurență extrem de serioasă pentru înregimentarea atacantului în vârstă de 29 de ani, singurele cluburi care s-au mai interesat de el fiind UTA și Dinamo București, grupări care nu pot, în acest moment, să facă o ofertă superioară lui Mihai Rotaru.
În cazul în care eventualele tratative cu George Țucudean eșuează, CSU are o variantă de rezervă, italianul Mattia Montini. Venirea lui Cristiano Bergodi pe banca juveților ar putea facilita tratativele. Jucătorul a mărturisit că oltenii s-au mai interesat de el: „Da, am vorbit cu el. A fost un zvon că mă dorește cineva la Craiova, din ce am înțeles mă dorea Pițurcă. Pigliacelli m-a întrebat când vin la Craiova, dar nu este nimic adevărat pentru moment. El este foarte bucuros că a mers Nistor acolo. Pigliacelli mă dorește acolo, dar știu că și el are probleme la Craiova”.
În plus, jucătorul nu a ratat niciun prilej să laude clubul din Bănie: „Craiova și CFR Cluj au cele mai bune condiții. Câștigă meciuri, merg în cupele europene, iau bani de la UEFA. Am înțeles că în România multe cluburi supraviețuiesc cu sponsorizări. Dacă primești mulți bani de la UEFA este bine. Este ușor, pentru că poți lua jucători”.

Politica