vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Prefectul Cristinel Pavel: „Pericolul nu a trecut, iar lupta cu această boală trebuie dusă în continuare de fiecare dintre noi”

Prefectul Cristinel Pavel a publicat un mesaj către mehedințeni, în care vorbește depre situația creată de coronavirus în județ și subliniază că, deși nu este vorba de o situație îngrijorătoare, pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de efortul tuturor.

Potrivit datelor oferite de Prefectura Mehedinți, de la începutul pandemiei, peste 6.000 de persoane au fost izolate la domiciliu și alte peste 1.400 de persoane au fost introduse în centrele de carantină. Pentru punerea în aplicare a măsurilor impuse în perioada stării de urgență, autoritățile județene au efectuat mii de misiuni.
„Asta a presupus sute de misiuni de transport ale persoanelor la spațiile de carantinare ori izolare, misiuni de decontaminare a mijloacelor de transport, misiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în carantină sau izolare, misiuni pentru escortarea convoaielor de autoturisme cu românii veniți din străinătate, misiuni pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice ș.a. Numai DSP, ca să vă dau un exemplu, a efectuat peste 85.000 de misiuni pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
Prefectul a vorbit și despre cum s-a gestionat situația Spitalului Județean, care potrivit acestuia, a fost total nepregătit pentru a face față acestei pandemii.
„Vreau să vă spun că a fost un efort uriaș pentru a gestiona această situație, a fost o luptă contracronometru cu acest virus periculos. Am intrat în această luptă cu un spital județean total nepregătit să îngrijească bolnavii infectați cu COVID-19, dar pe parcurs datorită unor donații importante și cu sprijinul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerului Sănătății și Ministerului Lucrărilor Publice lucrurile au intrat pe un făgaș normal”, a specificat prefectul.
În final, prefectul a amintit mehedințenilor că pericolul nu a trecut și este nevoie ca fiecare să respecte regulile impuse pe perioda stării de alertă.
„Pericolul însă nu a trecut, iar lupta cu această boală trebuie dusă în continuare de fiecare dintre noi și vă spun toate astea pentru a înțelege cu toții că efortul depus pe de o parte de autorități, pe de altă parte de dvs. care ați stat în casă și ați respectat măsurile impuse de starea de urgență să nu fie în van”, a încheiat oficialul.

Politica